Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för Idrechocken

Annons

Idrechocken är multisport utöver det vanliga. Det med hotdog paddling i forsar, mountainbikecykling, längdskidåkning och så avslutande löpning. Allt under tuffast tänkbara förhållanden.

- Vi har justerat reglerna för att skapa än tuffare tävlingsförhållanden. Därför blir det nu paddling i så kallade hot dogs ett tävlingsmoment, förklarar Dennis Franzén.

Till sin hjälp har han en vårflod som tagit sådan fart att man tvingats flytta paddlingen från Storån ner till Brattströmmarna.

- Det kommer att bli ordentligt spektakulärt då det är rejäl fart på vattnet just nu, säger Dennis.

Efter den inledande paddlingen väntar ett av de tuffare momenten, mountainbikecyklingen längs stigar tillbaka mot Idre och via skidspåret ner i Idre by. Sedan stora vägen upp mot Idre Fjäll.

- Det är helt enkelt för mycket snö för att vi ska kunna följa stigarna till fjället, förklarar Dennis varför det blir asfalt sista biten upp på fjället.

Väl på Idre Fjäll väntar sju kilometers längdåkning.

- Skidspåren är perfekta så vi behöver inte nyttja de uppbyggda snöreserver som finns i Nordbacken utan vi kan använda skidspåret Fjället Runt.

Avslutningen av multisporttävlingen blir ett löpmoment.

- Vår ambition är att ge tävlingen tre år, så även om vi hade hoppats på fler anmälda lag till i år så kör vi ytterligare ett år, säger Dennis Franzén.

Men kanske är det helt enkelt en alltför tuff utmaning att inom loppet av några timmar paddla, cykla, åka längdskidor och löpa, det under tuffast tänkbara förhållanden.

NISSE SCHMIDT

Mer läsning

Annons