Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för het premiär

/
  • Genomgång. Nye tränaren Magnus Arvedson ger instruktioner under gårdagens träning.  Foto: Gunnar Bäcke
  • Spelsugen. Norrmannen Anders Bastiansen är en av fyra spelare i Mora IK som spelade samtliga matcher i grundserien förra säsongen, 55 stycken. I dag är matchspremiär för när AIK kommer på besök.  Foto: Gunnar Bäcke

Annons

Till den här säsongen har som vanligt några spelare flyttat och nya har kommit in. Dessutom har ju Mora en ny tränare i Magnus Arvedson.

Men stommen från fjolåret finns kvar. Bland annat fyra spelare som spelade samtliga matcher i grundserien förra säsongen. Det vill säga 55 stycken. Kvartetten är Teemu Elomo, Eric Beaudoin, Martin Jansson och Anders Bastiansen. Dessutom spelade Jarno Kultanen alla matcher. Men han återfinns som bekant i Södertälje den här säsongen.

- Ja, jag har haft turen att få vara skadefri de senaste åren. Har inte haft en "riktig" skada sedan jag bröt benet för fem år sedan, säger det norska energiknippet Anders Bastiansen.

Och precis som alla de övriga spelarna är Anders sugen på att komma igång med matcher efter all sommarträning.

- Det känns bra att komma igång, säger Anders som haft en kortare sommarträning än många andra.

- Ja, det blev så eftersom jag var med i VM, säger Anders som är nöjd med sommaren.

- Det ska bli spännande med en ny tränare i båset. Isträningarna har varit tuffa. Nya tränare har ju alltid lite nya grejer. Men allt är inte helt nytt, menar Anders.

Nu har det inte bara varit träning för norrmannen. Lite semester hemma i Norge har han också hunnit med.

- Jag var upp till Lofoten en vända och tittade på huset som mina föräldrar köpt, säger Anders, som kommer från Asker utanför Oslo.

Mer läsning

Annons