Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags att titta uppåt

Annons

- Jag vill väl inte kalla det ödesmatch direkt. Det är ju 19 omgångar kvar, men det är klart att matcherna mot lagen som ligger kring strecket är extra viktiga, säger Martin Jansson.

Det är väldigt jämnt från tabellsjuan Djurgården och nedåt. Stockholmslaget (49 poäng, 38 matcher) har dock spelat en eller två matcher mer än lagen nedanför. Elfteplacerade MIK är fem poäng efter DIF, men har å andra sidan spelat två matcher mindre.

- Djurgården verkar vara rejält på gång och ska vi vinna så lär vi upp ett par snäpp jämfört med Luleåmatchen, menar Martin.

I FM Mattsson Arena tar elitseriens näst sämsta hemmalag emot det sämsta bortalaget. Det ska dock poängteras att Djurgården vann mot Färjestad i tisdags - på bortaplan.

Mora hade en svit på fyra raka segrar, men har på de tre senaste matcherna bara tagit en poäng. Ett starkt försvarsspel låg bakom segersviten. I de tre förlustmatcherna har laget släppt in 16 mål.

- Vi kanske har tappat ödmjukheten, jag vet inte riktigt. Vi har haft en dålig svit, men nu är det dags att vända uppåt igen. Det finns kapacitet i det här laget och det är klart att vi vill avancera några placeringar, avrundar Martin Jansson.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons