Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Dags att stämpla in"

Annons

IBF Falun, utan en match i benen de tre senaste veckorna, ställdes mot unga, hungriga och kaxiga Högdalen som inlett SM-slutspelet med att snuva Boden på en plats i kvartsfinalen.

- Det är klart att det var en nackdel för oss att vi inte spelat på tre veckor och med facit i hand borde vi lagt in en match under uppehållet, säger Engblom självkritiskt.

Hans lag, ett under säsongen i långa stunder självspelande piano och med två seriesegrar i ryggen, hackade på tomgång i den första SM-kvartsfinalen.

Engblom coachade så gott han kunde. Blandade om i formationerna och gick runt på två kedjor och tre backar under den andra halvan av matchen. Dessutom bytte han ut landslagsmålvakten Katja Hinders mot Marie Sneen inför den tredje perioden.

Det hjälpte inte trots att Maria Söderström kvitterade i spel sex mot fem till 6-6 med 19 sekunder kvar av den tredje perioden.

Den efterföljande förlängningen slutade mållös och straffar fick avgöra kvartsfinaldramat.

Och då var Katja Hinders tillbaka mellan stolparna.

- Det kändes givet att göra så eftersom Katja är duktig på straffar, förklarar Engblom.

Nu tvingades Katja släppa tre av fem straffar förbi sig och efter matchen satt hon och grät bakom avbytarbåset.

- Kanske har vi segrat ihjäl oss. Vi måste upp i fas i spelet, nu är det slutspel och då har vi ingen nytta av det fina spel vi spelat tidigare, konstaterar Engblom.

Engblom och IBF-tjejerna har fyra dagar på sig att finna vinnarspelet igen.

Annars slutar säsongen i ett fiasko.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons