Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Däckade innan match

Annons

- Jag spydde alldeles innan jag skulle åka till samlingen på förmiddagen, berättar vänsterhalven Jörgen Momqvist.

För BS-spelarna blev söndagen en kamp mot klockan. Det magvirus som hindrade Mattias Andersson från spel i fredagsmatchen mot Broberg, hade under lördagen däckat hela laget - bortsett från målvakten Jonas Persson, Anders Johansson, Dan Hjelm och Erik Sundin.

Lagkaptenen Kenneth Spångberg var en av de värst drabbade.

- Jag var ute på förmiddagen och skottade snö för att känna om jag orkade någonting alls.

- Jag hade 38 garders feber innan matchen och jag bestämde mig alldeles innan matchstart för att spela, berättar Kenneth.

Spångberg fick i Joakim Folkessons frånvaro - Mattias Nyström var den andre som låg däckad hemma i sängen - ta steget ner från mittfältet till försvaret.

- Det är alltid jobbigare att spela på mittfältet. Du åker mer skridsko på mitten och det hade jag inte orkat i dag, menar Kenneth.

Med tanke på förutsättningarna gjorde Falu BS en fullt godkänd insats. Orken räckte inte till något sprakande offensivt spel, men försvarsmässigt skötte sig laget bra.

Två frilägen gav Sergei Obuhov hans närmast obligatoriska två mål och långt in i andra halvlek såg Falu BS ut som ett vinnarlag.

Två snöpliga mål - ett långskott som överrumplade målvakt Persson och ett frislag som letade sig igenom den ihåliga muren - vände dock på matchen och gav Edsbyn segern.

Välbehövligt för Edsbyn som kom till matchen med tre raka förluster i bagaget.

- Vi hade inte en tanke på att vinna med de tio mål som krävdes för att ta elitserieplatsen från Falun. Vi såg det här i stället som en viktigt träningsmatch inför den allsvenska omstarten och jag är nöjd med det vi presterade, säger Edsbyns tränare Sören Persson.

Hans kollega i Falu BS, Stefan Nykvist, var även han nöjd efter matchen.

- En heroisk insats från våra spelare att kunna genomföra matchen. Vi försökte spara så mycket som möjligt på krafterna och gjorde det bra, sammanfattar Nykvist.

I går kväll, när den ena insjuknade spelaren efter den andra anmälde sig, spred sig dock oron hos Nykvist.

- Usch ja, då var jag nervös för hur vi skulle kunna genomföra matchen.

Matchen genomfördes, om än med stora problem, och nu har spelarna fram till fredag på sig att bli friska.

Då spelas den första elitserie-omgången.

Mer läsning

Annons