Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelvasan i strid med förbundet

De stora cykelloppen Vätternrundan och Cykelvasan lockar tusentals cyklister.
Loppen genererar mycket pengar. Nu vill Cykelförbundet ha en större del av kakan och har tagit ett beslut om höjda avgifter för de båda loppen.
Det är något som upprör arrangörerna.

Annons

– De har fattat ett beslut utan att ha en dialog med oss och det tycker vi är dåligt, säger Vasaloppets vd Jonas Bauer.

Anledningen till det hela är att i slutet av oktober beslutades om avgifter för 2012. De största motionsloppen har redan tusentals anmälda och har lagt sina budgetar efter detta beslut.

Den 3 december fattas ett nytt beslut, ett par dagar efter tiden för att lägga motioner till förbundsmötet passerats. Beslutet offentliggjordes tillsammans med protokollet drygt en vecka senare och det nya beslutet kräver flerfaldigt höjda avgifter från de största arrangörerna.

Därför har Vasaloppet, som arrangerar Cykelvasan, och arrangörerna av Vätternrundan författat en skrivelse till förbundet där de kräver att beslutet rivs upp.

Enligt Vasaloppets har de betalat 97 000 kronor till cykelförbundet för 2011 års Cykelvasa. Med förbundets formel om uträkning skulle den summan år 2013 hamna på 300 000 kronor, enligt Vasaloppets egna beräkningar.

En höjning som man finner orimlig.

– De har tagit ett beslut som är dåligt förankrat och inte riktigt förstått vad det hela innebär. Tack vare den här skrivelsen är vi nu inbjudna till förbundets möte i januari och jag tror de river upp det här beslutet, säger en trots allt optimistisk Jonas Bauer.

Mer läsning

Annons