Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Positiva beskedet: Rissveds tillbaka i träning efter tragedierna

Efter två dödsfall inom familjen valde Jenny Rissveds att avstå de inledande världscuptävlingarna. Men, nu är hon tillbaka i träning och siktar på att vara tillbaka på tävlingsarenan till andra halvan av säsongen.

Annons

Läs också: Rissveds står över tävling – har drabbats av två dödsfall inom familjen

Jenny Rissveds står över ytterligare två tävlingar – men är tillbaka i träning och siktar vara tillbaka till säsongens andra halva.

Jenny Rissveds drabbades av en stor personlig tragedi, med två dödsfall inom familjen på kort tid. Till följd av det stod mountainbike-stjärnan över de två inledande världscuptävlingarna i Nove Mesto och Albstadt.

Och sedan dess har hon inte tävlat.

Hon står även över helgens tävling i Schweiz – men det nya positiva beskedet är att Jenny Rissveds är tillbaka i träning.

Mentala rådgivaren Rune Gustavsson berättar för DN hur träningen ser ut i nuläget.

– Hon smyger igång, tränar utifrån vad hon känner för när hon vaknar på morgonen. Om hon vill cykla, springa eller gå till gymmet. Men träningsdoserna ligger inte på den nivån som hon har haft tidigare.

Presskontakten Björn Folin meddlade strax före lunch att hennes mål är att vara tillbaka på tävlingsarenan under säsongens andra halva.

"Det är dock ej ännu beslutat vid vilken tidpunkt Jenny gör sin tävlings-comeback. Ett sådant beslut är beroende av hur väl Jenny svarar på träningen", står i pressmeddelandet.

Läs också: Jenny Rissveds om tuffa tiden efter OS – har förlorat sig själv: "Tappat fotfästet"

Mer läsning

Annons