Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konflikten med förbundet löst – Jenny Rissveds fortsatt förtegen: "Finns inget att kommentera"

En lång och utdragen process mellan cykelförbundet och Jenny Rissveds ser ut att ha nått sitt slut.
Men OS-guldmedaljören vill inte uttala sig något om konflikten som nu verkar vara löst.
”Finns inget att kommentera. Jenny har aldrig ingått något avtal, så ej heller nu, skriver agenten Johan Elliot till SVT.

Annons
Jenny Rissveds får återigen tävla med sin egen utrustning. Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Det var för ungefär ett år sedan som Jenny Rissveds nåddes av informationen att cykelförbundet gjort klart med ett nytt avtal för landslagsåkarna med nya riktlinjer.

I korta drag betydde det för OS-guldmedaljören att hon var tvungen att byta det material som hon tidigare varit van vid.

När både hennes morfar och farfar gick bort bara tre veckor senare blev hennes livssituation än värre. Det påverkade i sin tur hennes resultat på banan och under sommaren ställde hon upp i ett par lopp utan att lyckas prestera.

I september berättade cykelförbundet att man hade som förhoppning att lösa konflikten som uppstått innan årsskiftet. Det var dock inget som lyckades och i januari skickade förbundet ut ett pressmeddelande där Rissveds agent Johan Elliot sa att en lösning skulle uppnås inom den "omedelbara närtiden".

Nu har cykelförbundet skrivit ett nytt pressmeddelande där generalsekreteraren Leif Karlsson meddelar:

”Med POC:s (företaget som förser landslaget med utrustning) uppmaning att finna en lösning i frågan har vi nu kunnat ge Jenny möjlighet att tävla med egen hjälm, glasögon och handskar under 2018. Vi vill också önska Jenny välkommen tillbaka i landslaget.”

I det senaste pressmeddelandet uttalar sig dock varken Rissveds eller hennes företrädare.

– Jenny kommer inte att uttala sig om det här. Vi har velat hålla henne utanför den här processen, säger Johan Elliot till SVT.

Elliot utvecklar sitt resonemang i ett sms till SVT.

”Finns inget att kommentera. Jenny har aldrig ingått något avtal, så ej heller nu. Vad förbundet har gjort är att man möjliggjort att Jenny kan åka i sin utrustning, vilket är bra och positivt, men varken vi eller Jenny är en del av uppgörelsen. Vi har bara medverkat till den och den har positiva konsekvenser för Jenny”, skriver Elliot.

Han är dock sparsam om stjärnans framtidsutsikter.

– Hon promenerar, vi tar det vecka för vecka, och det är ännu för tidigt att prata om planer. Vi tar det väldigt långsamt, säger Elliot.

Mer läsning

Annons