Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frida Knutsson blir proffs: "Vill bli en av världens bästa cyklister"

Frida Knutsson har haft en bra cykelsäsong. Till nästa säsong kommer hon att satsa på cyklingen på heltid med det belgiska teamet Jos Feron Lady Force.
– Jag är oerhört motiverad och ser mycket fram emot att frekvent tävla mot världseliten, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons
Frida Knutsson.

Falucyklisten Frida Knutsson har en säsong i ryggen med ett antal imponerande lopp.

Till nästa säsong blir satsningen än större. Hon kommer nämligen att flytta till Bryssel och bli en del av det belgiska teamet Jos Feron Lady Force.

– Jag är oerhört motiverad och ser mycket fram emot att frekvent tävla mot världseliten. Med de internationella framgångarna jag hade säsongen 2017 är jag väldigt nyfiken på att se hur jag kan utvecklas genom att ta detta steg i karriären, säger Knutsson i ett pressmeddelande.

Under vintern kommer Frida Knutsson att fortsätta träna i Falun där velodromträningen är en viktig del. Dessutom kommer hon att behålla tränaren Fredrik Ericsson i Falun.

– Från och med årsskiftet 2017/18 avslutar jag ett deltidsjobb för att satsa heltid på cyklingen. Jag hoppas att mitt nya internationella lag kan utveckla mig till att bli en av världens bästa cyklister och OS i Tokyo 2020 ser jag som mitt stora mål i min cykelsatsning.

Mer läsning

Annons