Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Falucyklister utsedda till Årets postcyklist – "Både rörd och överraskad"

Annons

Årets Postcyklister, utmärkelsen som går till årets främsta inom svensk cykelsport, är framröstade. Och det blev dubbelt Falun. På herrsidan: Falubon och 4X-världsmästaren Felix Beckeman. På damsisdan: Falu CK:s martatoncyklist Jennie Stenerhag.

Jennie Stenerhag och Felix Beckeman. Foto: Svenska cykelförbundet

Utmärkelsen Årets postcyklist delas ut av PostNord och består av en statyett och ett stipendium på 25 000 kronor till två vinnare, en på herrsidan och en till damsidan. Vinnarna har röstats fram genom webbomröstning och går den här gången alltså till två representanter från lita udda cykeldiscipliner.

Felix Beckeman, världsmästare i 4X (Four-cross), representerar Uddevalla Cykelklubb, men är bosatt i Falun där han i dag är verksam som instruktör på Hagströmska gymnasiet, en skola där han också varit elev. 4X kan beskrivas som cyklingens motsvarighet till skidvärldens skicross.

Falubon Felix Beckeman vann VM-guld i 4X 2017. Här tar han emot priset Årets Postcyklist 2017 av PostNords representant, Nizze Gustavsson. Foto: Svenska cykelförbundet

– Det känns jättekul att få det här priset! Det är andra gången som jag blir nominerad så jag blev jätteglad att över att vinna det i år, sa Felix Beckeman som var på plats i Jönköping för att ta emot priset, skriver Svenska cykelförbundet i ett pressmeddelande.

Mountainbikecyklisten Jennie Stenerhag har profilerat sig som en av världens främsta marathon-cyklister och vann i fjol bland annat den tuffa tävlingen Absa Cape Epic i Sydafrika, där hon själv är bosatt under vinterhalvåret.

– Jag blev både rörd och överraskad över att bli vald till Årets postcyklist av cykelsverige, speciellt eftersom långlopp på MTB inte är den största av våra cykeldiscipliner. Jag vill tacka alla som röstade på mig, jättesnällt och jag uppskattar varje röst”, sade Jennie Stenerhag, som är kvar i Sydafrika och fick vara delaktig i prisceremonin via Skype.

Jennie Stenerhag. Foto: Svenska cykelförbundet.

Motiveringen till vinnarnas nomineringar:

Felix Beckeman, Uddevalla CK, Four-cross: Under hela säsongen 2017 har Felix Beckeman visat att han hör hemma i världstoppen med att vara på pallen i samtliga deltävlingar av världscupen och en andraplats i totalen. Med karriärens bästa världscupsäsong i ryggen kan han nu även titulera sig världsmästare då han i Val di Sole tog VM-guld. Felix arbetar numera som cykeltränare på Hagströmska Gymnasiet i Falun och är en fin förebild för yngre cyklister.

Jennie Stenerhag, Falu CK, mountainbike: Jennie tvingades 2016 att bryta tävlingen på grund av hjärtproblem, men när Absa Cape Epic, ”mountainbikens svar på Tour de France”, gick av stapeln år 2017 vann hon tillsammans med schweiziska lagkamraten Esther Süss. Stenerhag har efter det fullkomligt radat upp stadigt framskjutna placeringar under säsongen. Hon tog hem Swiss Epic, Cykelvasan och kom på sjundeplats på Marathon-VM endast dryga minuten efter vinnaren. Jennie Stenerhag har visat att hon fortsätter att utvecklas på alla plan och med en fantastisk säsong i ryggen ska fortsättningen bli mycket spännande.

De övriga nominerade till priset var: Anna Beck (paracykel), Emilia Fahlin (landsväg), Hanna Nilsson, (landsväg) och Nadine Kåmark (trial), Tobias Ludvigsson (landsväg), Joacim Nymann (trial) och Henrik Marvig (paracykel).

Mer läsning

Annons