Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en seger för Emil Lindgren – spurtade hem Lidingöloppet MTB

Emil Lindgren fortsätter att rada upp segrar på skogsstigarna. På lördagen tog Sätercyklisten sin tredje raka seger den här våren, när han vann Lidingöloppet MTB.
– Jag är helt slut, sade 33-åringen efter loppet.

Annons
Emil Lindgren.

Hann vann säsongspremiären i Varberg och följde upp det med att i trampa hem Klippingracet i Säter, med hela den svenska eliten på plats, förra helgen.

Lidingöloppet MTB är med sina dryga sex mil mer en övning inför Långsloppscupen, som inleds med Billingeracet nästa helg, och efter att ha visat att han har farten fick Emil Lindgren nu chansen att testa uthålligheten också

Och visst fanns den där.

Lindgren dominerade loppet tillsammans med lagkamraterna från Serneke Allebike, Michael Olsson och Dennis Wahlqvist. I mål var de tre över två och en halv minut före fyran Alexander Wetterhall, Tre Berg CK.

Marginalen mellan de tre Serneke-cyklisterna var däremot minsta möjliga. Lindgren, som gick i mål på 2.01,16, fick lov att spurta för segern och var en sekund före Olsson och två före Wahlqvist över mållinjen.

– Jag är helt slut då det gick fort från start. Men jag har starka lagkompisar. Det är inte så enkelt som det ibland kanske ser ut när vi växeldrar. Ett jättefint och jätteroligt arrangemang, sade Emil Lindgren direkt efter vinsten.

I damklassen kom Falu CK:s veteran Hanna Bergman på andra plats efter en tuff spurtuppgörelse mot segraren Emmy Thelberg, Team TCM.

PLUS-läsning: Upplagt för prestigeduell när veteranerna möts hemma i Säter: "Räknar med en tuff fajt"

PLUS-läsning: Historiska Falucyklisten Ida Jansson är Red Bulls nya namn – berättar om företagets tuffa laboratorietester

Mer läsning

Annons