Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17:e plats på VM för Falu CK:s Emil Lindgren – Martin Eriksson 41:a i elitklassen

Falu CK:s Emil Lindgren fick den främsta svenska placering i VM i cykelcross, med en 17:e plats i juniorklassen. Martin Eriksson slutade 41:a i herrarnas elitklass.

Annons
Martin Eriksson slutade 41:a i herrarnas elitklass i VM i cykelcross. På bilden cyklar han MTB i samband med SM i Värnamo i somras.

När sporten pratade med falucyklisten Martin Eriksson, till vardags i cykelcrosslaget Art-V Cycling, inför VM gissade han att Falu CK-junioren Emil Lindgren hade bäst chanser att placera sig högt i resultatlistan. Och Eriksson fick rätt. Lindgren gick i mål som 17:e man av de 74 juniorer som kom till start i Valkenburg i nederländska Limburg i lördags.

Efter drygt 40 minuters cykling var Lindgren drygt två och en halv minut efter segrande britten Ben Tulett.

"En väldigt bra avslutning på CX-säsongen", sammanfattade Lindgren insatsen på Instagram.

Lagets andra junior, Örnsköldsviksbördige Anton Niederbach, som bor i Falun där han studerar på cykelgymnasiet, slutade 36:a i loppet.

För Martin Eriksson, som hade satt en realistisk målbild att slåss om en plats i topp 40, slutade det med en 41:a plats. Ändå en förbättring mot senast (2016), då han blev 52:a.

"Valkenburg levde upp till alla förväntningar. Nöjd med min 41:a plats", skriver Eriksson på Instagram.

Regerande mästaren Wout van Aert, Belgien, vann loppet och tog sitt tredje raka VM-guld – och besegrade därmed även grenens gigant den här säsongen, hemmaåkaren Mathieu van der Poel, som överraskande fick nöja sig med en tredjeplats.

Den fjärde svensken på plats var Hannes Forsby från Göteborg, som slutade 62:a i U23-klassen.

Mer läsning

Annons