Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Curre rasar - igen

Annons

Det var för tredje gången på mindre än en vecka som Curre Lundmark satt på en presskonferens och var upprörd över lagets insats.

Mot Modo och Färjestad i förra veckan var det usla tredjeperioder som fällde laget, i går mot Djurgården var det framför allt en miserabel andraperiod som låg bakom förlusten.

På mindre än sju minuter gick Djurgården från 0-1 till 3-1 och när Fredrik Bremberg satte 5-1 sex minuter in på slutperioden var ridån neddragen för Leksand.

Leksand kom tillbaka något i slutet av den tredje perioden, men sammantaget var Leksandsinsatsen undermålig och inställningen och viljeinsatsen hos spelarna för dålig.

Publiksiffran, 5 096 åskådare, var säsongens sämsta i Ejendals Arena, men det ska nog Leksandsspelarna, med tanke på den egna insatsen, bara vara tacksamma över.

- Därför vill jag be publiken om ursäkt för vårt uppträdande, säger Curre Lundmark.

För Djurgården var matchen den sista för säsongen och inte speciellt viktig. För Leksand, som inleder kvalseriespelet nästa vecka, var matchen långt ifrån betydelselös.

- Matchen var ett ypperligt tillfälle för oss att behålla vinnarkänslan, men spelarna kanske blev så till sig efter segern mot Mora att de trodde det skulle räcka att glida omkring på en skridsko. Men Djurgården är ett spelskickligt lag och jag kan bara gratulera dem till segern.

Förändrar den här insatsen ert upplägg inför kvalserien?

- Nej, vi tränar varje dag fram till kvalserien, förutom att vi tar ledigt en dag till helgen. Dessutom hoppas jag att de flesta av spelarna som inte fanns med den här matchen kan komma tillbaka till kvalserien och tillföra laget moral och slagstyrka.

Hur besviken är du över att gång på gång tvingas se sådana här dåliga insatser från ditt lag?

- Mycket besviken och det är bekymmersamt att se hur vissa av mina spelare uppträder. Jag har sett det för ofta på den sista tiden, säger Curre.

Om åtta dagar börjar kvalserien och Leksand har definitivt en väldigt lång och krokig väg fram till ett förnyat elitseriekontrakt.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons