Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbel svensk succé – lag Edin och lag Hasselborg klara för slutspel

Lag Edin och lag Hasselborg är fortsätter på inslagen väg.
Nu är de bägge lagen klara för slutspel i helgens stora Grand Slam-tävling i Toronto.

Annons
Bild: AP Photo/John Locher

I natt, svensk tid, blev det klart:

Både Lag Edin och Lag Hasselborg är klara för slutspel i Grand Slam-tävlingen Players Championship, på kanadensiska proffstouren, i Toronto.

Men i den avgörande gruppspelsmatchen tvingades skippern Anna Hasselborg avstå på grund av sjukdom.

Det gjorde att Sara McManus fick kliva fram och ta sig an kaptensrollen.

– Det var roligt men också supernervöst. Jag var skip under juniortiden men det är några år sedan. Vi fick gick ut och spelade för Anna och då var det extra härligt att vinna, säger Sara McManus i ett pressmeddelande.

Foto: Bildbyrån.

Men trots att laget tvingades stuva om i truppen, och fick ställa upp med endast tre spelare, lyckades de besegra Team Carey med 7-3.

Nu väntar en kvartsfinal mot USA:s Team Sinclair. Om Anna Hasselborg hinner tillfriskna tills dess är dock fortfarande oklart.

– Vi ska åka hem till henne nu med lite mat och se till att hon får ny energi. Och sedan håller vi tummarna att hon känner sig bättre imorgon, säger McManus.

Den svenska curlingsuccén syntes även till bland herrarna. Lag Edin säkrade sin slutspelsplats efter att ha besegrat Team Mouat från Skottland med 6-3. I kvartsfinalen väntar ytterligare ett nytt möte mot Skottland, då mot Team Smith.

Mer läsning

Annons