Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Crossande dueller

Annons

Mullret har tystnat och sanden har lagt sig till ro på crossbanan i Vinäs. Dalacrossen avslutades på lördagen med härliga tävlingar i det bästa tänkbara väder med hårda kamper om de eftertraktade totalsegrarna.

Under tre dagar har landets ungdomselit visat upp sig i Dalarna. Först i Lima och så två avslutande dagar i Mora.

Yngsta klasserna tävlade om guldhjälmen och hade två suveräner i Robert Ahlström, Göta, och Niklas Gehlin, Morgongåva.

De låg oftast långt, långt före sina konkurrenter i varje heat.

Tuffare kamp bjöds i 12-15-åringarnas uppgörelse. Här handlade det främst om Robert Bergman, Västerås och vilt satsande Patrick Johansson, Hammaren. Patrick var genomgående snabbast, men missade att hålla sig på hjulen vid ledning i andra heatet och då hjälpte det inte att han jagade ifatt och förbi Robert i finalköret. Västeråsaren behöll andraplatsen och tog totalsegern.

En annan suverän var Niklas Lindström, Katrineholm. Också han hade lite problem med att alltid hålla sig på hjulen, men seger i sitt sista framträdande gav totalseger.

Juniorernas final blev mycket rafflande. Här skiljde sex poäng mellan ledande Tobias Ring, Pionjär, och Mattias Bengtsson, Tibro.

Båda satsade hårt från startgrinden för att skaffa sig bra positioner -men det var nära att ta slut redan i första kurvan. Där stod en förare på näsan mitt i klungan och det var med nöd och näppe som Tobias och Mattias kunde slingra sig förbi.

Väl fria blev det köra av och Tobias Ring var snart uppe i en ledning som han aldrig släppte. För Mattias Bengtsson blev det en och annan sandsyning, men ändå en fjärdeplats i heatet, vilket räckte för att bli totaltvåa.

Dalaåkarna förde en mer anonym tillvaro. Mikael Gullstrand, Rättvik-Boda, blev totaltrea i juniorernas uppgörelse efter tre jämna insatser, med en sjunde-plats från Lima som bäst.

Robin Hampus, Malung, totalsexa och Marcus Pettersson, SMK Dala, hittar vi på 14:e plats.

I 12-15-åringarnas uppgörelse avslutade Jesper Emilsson, Borlänge, bra. Blev femma, vilket förde upp honom till 14:e plats i totalen.

I tunga ungdomsklassen slog Jesper Stenback, Borlänge, till och blev åtta i finalheatet. Men totalt gick det sämre, eftersom han missade helt på lördagen. Bland de yngsta blev Sollerögrabben Carl Bengtsson sammanlagd femma i 80 cc.

Det vurpades friskt i alla heat, men tursamt nog utan några allvarligare skador. En spricka i ett handledsben var den svåraste skadan.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons