Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Corey Hirsch till Mora IK?

Annons

Timrås kanadensiske målvakt Corey Hirsch, 31, kan vara på väg till Mora.

- Mora är det enda lag som har gett mig ett bud. Det är ett bra bud och jag tittar på det just nu, sade Hirsch från hemmet i Las Vegas till Expressen i går.

- Deras sportchef (klubbdirektör Jan Simons) har ringt mig personligen och han verkar vara en trevlig man, säger Hirsch.

Han var väldigt tacksam att Simons ringde personligen och fick ett väldigt gott intryck av Mora.

Ändå ska inte Mora känna sig helt säkra. Corey Hirsch har uppgett att han är beredd att vänta på Frölunda, som också varit i kontakt med honom.

Frölunda i sin tur väntar på besked om man får behålla den svenske VM-målvakten Henrik Lundqvist eller om han går förlorad till New York Rangers organisation.

Frågan är hur länge Mora kan vänta?

En annan aspekt som måste vägas in är den sociala situationen. Corey Hirsch har en son, som ännu inte är i skolåldern, men hans dotter ska till att börja skolan.

I Timrå lämnade Hirsch ett positivt intryck. Han var väldigt omtyckt som person inom truppen och spelade stabilt, även om han var lite lat på träningarna.

Faluspelare i F17-trupp

uFalu BS mittfältare Tina Heurlin är uttagen i förbundskaptenen Anna Signeuls F17-trupp till fyrnationsturneringen i Jönköping 14-16 maj.

Övriga lag i turneringen är Danmark, Finland och Norge.

Boork kvar i Hammarby

uLeif Boork blir kvar i Hammarby även nästa säsong - men med andra uppgifter än tidigare. Enligt Hammarby Hockeys hemsida kommer den före detta förbundskaptenen att ingå i flera olika projekt under året, bland annat som ledare för klubbens elitjuniorsatsning. Redan nu har han påbörjat förberedelserna inför A-lagets och J20-lagets kommande säsonger. (TT)

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons