Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Connor Dunlop testas i MIK

Annons

Hans far, Blake, gjorde elva säsonger som proffs och spelade NHL-hockey för Minnesota, Philadelphia, S:t Louis och Detroit.

Nu är 22-årige Connor Dunlop i Mora för att försöka spela till sig ett kontrakt.

Det var från början Färjestad som plockade över Connor Dunlop för att testa honom.

Efter fyra säsonger och 110 poäng på 140 matcher i Notre Dame i den högsta amerikanska collegeligan NCAA var det dags att prova något nytt.

- Just nu försöker jag hitta någontstans att spela. Jag ville ha mer utmaning än jag fick i collegehockeyn och i Sverige är det hög klass på spelet, säger Connor Dunlop.

Två JVM har han hunnit med och säsongen 2001/02 valdes han till mest värdefulla spelare i Notre Dame.

Hurvida han lyckas i Mora återstår att se, tisdagens träning var hans första med laget. Men helt klart hoppas klubben på Dunlop.

- Det är en lustig historia hur han hamnade här, säger tränaren Harald Lückner.

- Färjestad hade tänkt honom som femtecenter och skickade honom till Bofors för att han skulle komma igång. Men då fick de klart med Mathias Johansson och helt plötsligt var Connor på sjätteplats och då ville inte Färjestad betala hans lön och sponsra Bofors med honom.

- Bofors i sin tur var inte nöjda och hade inte råd då de i första hand var tvungna att se över backsidan, så då ringde Bo "Kulon" Lennartsson till mig och frågade om vi var intresserade att ta över hans kontrakt, vilket vi var under förutsättning att vi får titta på honom först.

n Hur lång tid får Connor Dunlop på sig?

- Det har vi inte bestämt ännu, men åtminstone över cupen i Skövde. Han spelar redan ikväll, men efter cupen har vi i alla fall fått en indikation åt vilket håll det lutar, säger Harald Lückner.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons