Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Comeback för Lars på hemmaplan

Annons

För tre år sedan, i Berlin, tog Lars Dickfors VM-brons i F 500-klassen. Efter det lade han båten på hyllan (!?) och en hel del har hänt sedan dess.

- Jag bytte jobb, skaffade kåk och har bildat familj, säger Lars som i morgon får uppleva att köra ett VM, mindre än kilometern från där han är uppväxt.

- Jag tog ett beslut för två månader sedan att jag ska köra tävlingen i Krylbo.

- Det blir den enda tävlingen i år, men till nästa år kommer jag satsa för fullt.

En annan sak som har förändrats efter att Lars lämnade sporten, är att VM inte avgörs i en enda tävling, utan under fem deltävlingar.

När Warszava lämnade återbud att arrangera en av tävlingarna, stod Ruskprickarna i tur som reserv.

Klubben har tidigare ordnat tävlingar på älven i Krylbo. Och när det blev klart med VM-deltävling på hemmaplan var det något, som Lars Dickfors inte ville missa.

- Egentligen kommer den här tävlingen för snabbt inpå. Vi fick en ny motor från Italien i fredags och jag har inte hunnit provköra båten ännu, säger Lars.

Är du inte orolig att ställa upp i en VM-deltävling efter så långt uppehåll?

- Nej själva körningen sitter i ryggraden. Däremot är jag mer orolig för det tekniska på båten. Det gäller att hitta rätt inställning på motorn.

Förutom att det körs om VM-poäng i F 500, så kör Lars kusiner, Johan och Olle Dickfors, nordiska mästerskapen i den mindre klassen O 250.

Där är det bara en tävling som gäller och medaljerna ska fördelas efter fyra heat under helgen.

Johan får anses som favorit till guldet. Han har kört riktigt bra i år och har vunnit de två VM-tävlingarna som har körts hittills.

Men brorsan Olle vill säkert ha ett finger med i spelet.

JOHAN BENGTS

Mer läsning

Annons