Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Colting höll för trycket

Annons

- Ja, det var stabilt. Jag lyckades hålla en jämn och bra fart hela tiden, konstaterade guldmedaljören direkt efter målgången, utan att ens verka andfådd trots att han tävlat i drygt sex timmar.

- Jag hade nästan kunnat gå det sista varvet på löpningen, sade han med ett skratt.

För att bli allvarlig direkt.

- Men allt kan hända ända. Man kan inte ropa hej förrän man är i mål och jag blir nästan arg på dem som gratulerar till segern redan ute efter banan.

Så Jonas höll koncentrationen uppe ända in på upploppet. Där kostade han dock på sig att promenera en bit tillsammans med kranskullan Ine Mildenberger.

- Jag är jätte, jätteglad för den här segern. Speciellt mot bakgrund av den vår jag haft med skador och sjukdomar. Egentligen är jag ju undertränad men kroppen kändes ändå fräsch. Lite sliten var jag mot slutet och då är det benen som tar stryk.

- Det är skönt att kunna visa att man är bäst när det gäller, tillade han.

Och nästa år gäller det verkligen för Jonas. Då avgörs VM och söndagens SM-tävling ser han som startskottet inför den.

- Det blir verkligen en höjdare eftersom VM avgörs här i Säter. Det är min favoritbana och arrangemangen är alltid jättebra.

Jonas har tävlat i Säter sedan 1991 då han gjorde sin andra riktiga tävling.

Det enda han hade att anmärka på denna gång var cykelbanan som hade lite dålig asfalt strax för infarten till tävlingsområdet.

Tvåa i mål i herrloppet blev italienaren Stefano Pauli. Så i kampen om SM-guldet var Jonas än överlägsnare. Ted Ås, Triathlon Väst, tog silvret, och han var nästan 25 minuter efter Jonas

Om Jonas var överlägsen. Vad ska man då säga om damernas SM-etta?

Sofia Dovrén, Triathlon Väst, var 38 minuter före silvermedaljören Kina Höglund.

BENGT KARLSSON

Mer läsning

Annons