Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christina är i fin form

Annons

Visst hänger Christina med i toppen. Förra året kom hon på 17:e plats och i år lär det bli en mer framskjuten placering.

- Jag har tränat den äldsta gruppen i Hedemora SS och har då passat på att simma själv, så i vintras har det blivit mer kontinuerlig simträning än tidigare. Förr började jag simma intensivt först i maj.

Christina börjar simma ute så fort temperaturen i vattnet är någorlunda hög. Det är den bästa träningen inför Vansbro förklarar hon. Hon hoppas att det fina vädret håller i sig så att temperaturen stiger i Vanån och i älven.

- Jag har våtdräkt, men kan bli lite yr av kylan.

Christina är simmare i grunden. Hon simmade på elitnivå i sex år och var bland annat med på junior- och senior-SM, där hon deltog i lagkappen. Bara att kvala in till SM är svårt.

- På den tiden var vi, från lilla Hedemora, bästa dalaklubb.

Efter simkarriären började hon med fotboll och spelade även lite hockey. Christina höll upp med simningen några år men när hon skulle köra klassikern var det dags att ta fram badmössan igen

Det var ungefär samtidigt som Säter Triathlon startade och hon blev sugen att prova på det också.

Det var ingen dum idé. Förra året kom hon två i de svenska riksmästerskapen.

Under året håller hon i gång. Hon gympar, springer, åker skidor, kör spinning och kickboxning.

- Jag tycker om att röra på mig och att vara i form. Men jag lyssnar på min kropp. Om jag är förkyld eller känner mig hängig så tar jag det lugnt.

Christina försöker träna så mycket som hon hinner med, men hon vill också hinna med att umgås med familjen. Som tur är har den en sommarstuga alldeles vid en sjö, så det är bara att sätta på sig våtdräkten och simma en sväng.

Hon tycker att det bästa med att simma är när det går lätt. Att man kan simma 2 000 meter och inte bli trött.

- Det är roligt att vara i form och just nu känner jag mig stark och har vissa förhoppningar på helgens simning. Målet är att slå förra årets tid. Att simma under 37 minuter. Det kan gå, bara jag inte får trängas i starten och klarar mig från att få gubbar på ryggen...

MATILDA BUSKE

Mer läsning

Annons