Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Christian Olsson tillbaka i träning

Annons

Trestegshopparen var en av de stora förhandsfavoriterna inför mästerskapet i Birmingham, men en muskelbristning i baksidan av ena låret satte stopp för guldplanerna. Med skadan från kvaltävlingen till inne-SM i Göteborg tog också inomhussäsongen slut för Christian Olsson, som i år har hoppat 17,44 meter som bäst.

Säsongens stora mål är naturligtvis VM i japanska Osaka i slutet av augusti, dit också en annan av Tregaros adepter, Kajsa Bergqvist, har börjat sikta redan nu.

Bergqvist valde efter en tung säsongsinledning att lägga ned inomhussäsongen strax före EM, för att i stället träna sig i form inför utomhustävlingarna.

Nu väntar ett par veckors träning på hemmaplan innan det i slutet av april bär av till Fukuoka i Japan för ett träningsläger på samma plats där stora delar av den svenska OS-truppen ska ladda inför Peking-OS nästa år.

Det finns en GP-tävling i Osaka den 5 maj, men enligt Yannick Tregaro blir det troligen inte aktuellt att delta där, trots att idrottarna ändå är på plats i Japan.

TT

Mer läsning

Annons