Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chopra avstår Scandinavian Masters

Annons

Först Carl Pettersson - nu Daniel Chopra. De svenska USA-tourspelarna tackar nej till spel på hemmaplan i Scandinavian Masters.

Chopra spelade tidigare mycket i Asien men till år klarade han USA-tourkortet, något han siktar på att behålla. Ett alternativ är att vara bland de 20 bästa på den så kallade Nationwide-touren i USA, där han i år vunnit två tävlingar i år.

Därför väljer han bort det som skulle bli hans första tävlingsstart i Sverige sedan 1999.

- Daniel är jätteledsen att behöva hoppa av. Han hade hoppats på topp-fem i natt men när han blev nådde en 36:e plats tvingades han avstå Sverige, säger Masters presschef Fredrik Nilsmark till tävlingens hemsida.

Chopras bästa placering på USA-touren i år är hans 24:e plats i US Open.

Tidigare bestämde sig också Carl Pettersson för att avstå efter den svenska Europatourtävlingen för att tjäna ihop tillräckligt med pengar i USA för att få spela PGA-mästerskapen, årets sista majortävling. (TT)

Stjärnhästen Legolas död

u En av Sveriges folkkäraste travhästar är död. Sagohästen Legolas avled på måndagen, 26 år gammal.

Legolas inledde karriären med 19 raka segrar innan han 1983 fick stryk av den franske topphästen Ideal du Gazeau i VM-loppet på Roosevelt Raceway i New York. Samma år tog han en bejublad hemmaseger i Åby Stora Pris efter en kanonspurt.

Totalt vann Legolas 35 lopp på 93 starter och han tjänade drygt tre miljoner kronor.

Under karriären tränades och kördes Legolas av Thomas Nilsson.

Legolas kommer att begravas vid sidan av sin mamma Karolina J. I halländska Slättåkra där han också växte upp. (TT)

Peter Markstedt avgjorde Osloderbyt

u Det räckte med en dryg halvlek för Peter Markstedt att på egen hand avgöra Osloderbyt mellan Vålerengen och Lyn. Markstedt kvitterade Vålerengens 1-0-ledning efter 53 minuter och gjorde sedan 2-1 för sitt Lyn i 90:e minuten. Markstedt fick chansen i stället för tidigare Englandsproffset Öyvind Leonhardsen som skadade sig efter 43 minuter. Markstedts kvittering kom på nick från nära håll.

(TT)

TT

Mer läsning

Annons