Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chefsbyte i tysthet

Annons

- Det ligger absolut ingen schism bakom den här förändringen, säger Skidspelens styrelseordföranden Viktor Östgård.

- Och förslaget till den här förändringen kommer ursprungligen från Thomas Jons själv.

Jons arbete kommer även i fortsättningen att handla mycket om skidor.

Jons, som formellt är anställd av Falu kommun blir generalsekreterare för skid-SM i Falun och Borlänge nästa vinter. Han ska också arbeta med den VM-ansökan för 2013 som ska vara inlämnad senast i maj.

- Thomas har dessutom fler uppdrag, han ska bland annat i väg till VM i Japan. Om jag förstått det rätt ska han även arbeta med sommaraktiviteter i Falun, säger Östgård.

Förändringen i skidspelsorganisationen har varit okänd utanför de innersta kretsarna fram till nu.

- Ja, vi hade tänkt lilla lite lågt till årets skidsäsong är över. Men nu kan jag bara bekräfta att det är så här. Från 1 januari har skidspelen sin första kvinnliga sportchef.

Till skillnad från Thomas Jons är Anki Haugen anställd direkt av AB Svenska Skidspelen. Och Östgård har bara lovord att säga om den nya sportchefen:

- Det är en oerhört kunnig och driftig kvinna med stor erfarenhet. Anki var bland annat med och arbetade med OS i Lillehammer. Nu ligger mycket ansvar på henne. Förutom världscupen ska vi ju arrangera Skandinaviska Cupen den 23-24 februari och veteran-VM.

Största problemet för skidspelsarrangörerna är naturligtvis bristen på snö. Men det tar Viktor Östgård ännu så länge med stort lugn.

- Det måste ju komma lite kyla förr eller senare. Och då förfogar vi över en av världens bästa konstsnöanläggningar. Så världscuptävlingarna är jag helt säker på att vi kan köra som planerat.

- Just nu är bristen på snö mest trist för alla skidintresserade som så gärna vill åka själva men inte kan göra det.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons