Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charlie kämpar på

Annons

- Även om jag fått viss distans till det hela, så tycker jag fortfarande att landslagsledningen gjorde fel, säger Bjursåsåkaren Charlie Bergendahl.

- Att jag åker ur A-gruppen kan jag väl till viss del acceptera, men att jag inte heller fick en plats i den andra träningsgruppen är mera svårbegripligt, och helt felaktigt.

Men beslutet är hur som helst taget och det är bara för Charlie att acceptera faktum.

Att hamna utanför träningsgrupperna betyder visserligen att han fortfarande är välkommen att träna med landslaget, men att han själv får stå för liftkort, resor, mat och boende.

Inte en krona betalas ut från skidförbundets sida.

Det blir alltså ett tungt ekonomiskt lass att dra själv för högskolestuderande Bergendahl, som inte har några planer på att ge upp sin alpina satsning.

- Nej, nej. Jag ska ta mig tillbaka och visa att de som bestämmer gjort fel. Jag är bara 25 år och som alpin åkare brukar du vara som bäst i 30-årsåldern, menar Charlie.

Förra säsongen kvalade han inte in till det andra åket i någon världscuptävling, men tog sex topp 15-placeringar i Europacupens storslalomtävlingar.

Något som i alla fall visar att kapaciteten finns.

- På träning gick det också bra, där var jag snabbare än Fredrik Nyberg vid flera tillfällen. Men det gäller att omsätta den farten i racen, och det är där mina problem legat, säger Charlie.

Nu har han i alla fall lagt upp en planering som ska föra honom tillbaka till landslaget.

- Det är mitt första mål. Sedan hoppas jag också kunna kvalificera mig för VM i S:t Moritz. Mera långsiktigt finns OS i Turin och hemma-VM 2007 i Åre i tankarna, säger Charlie.

Den 25 augusti åker han ner och tränar i Österrike under tre veckor - både med det svenska landslaget och Norges Europacuplag.

- Jag har bra kontakter med tränarna för det norska EC-laget - Anders Karlsson och Mikael Gustavsson - och därför tränar jag med dem. Efter lägret i Österrike åker jag hem en sväng, för att den 5 oktober återvända ner till mellan-Europa igen, säger Charlie.

Han har räknat ut att hans kostnad för satsningen fram till den 15 november ligger på mellan 50-60 000 kronor.

Pengar som Charlie hoppas ska finnas hos välvilliga sponsorer.

- Jag hoppas och tror det ska lösa sig, men det är allt eller inget som gäller.

Den första världscuptävlingen i Sölden kommer han inte att få åka, enligt de direktiv han fått. I så fall blir han inte heller aktuell för en start i den andra VC-tävlingen i storslalom i USA.

- Jag hoppas visa att jag är en man för Sölden tidigare än så. Det handlar om att åka ifrån Järbyn på träning, den kapaciteten har jag också.

Blir det inte så är det VC-tävlingarna i Val d´Isere i mitten på december som blir målet.

Vad gör du om du misslyckas ta dig tillbaka till landslaget och inte får ihop tillräckligt med pengar? Är karriären slut då?

- Det få vi se. Jag räknar med att det ska lossna.

-Åka skidor kommer jag i alltid att göra, det är det roligaste jag vet...

ANDERS NORIN

Mer läsning

Annons