Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chamat bara bättre

Annons

Säsongen 2004 har blivit Chamats bästa någonsin. Och nu är han en av de stora biljardspelarna i världen.

- Ja, det kan man väl säga. Det har varit roligt, med många tävlingar och bra resultat. Utöver VM-tävlingarna har jag vunnit flera tävlingar och hållt en hög och jämn nivå.

En av tävlingarna han vann var Europatouren.

Men tro inte att säsongen är över ännu. Först väntar några novembertävlingar i Asien innan Marcus Chamat i december ska spela Mosconi Cup, motsvarigheten till golfens Ryder Cup.

- Vi är sex européer som ska spela mot sex amerikanare, och det är en av världens mest prestigefyllda tävlingar efter VM, säger Marcus.

Han upplever att kvaliteten ökat, liksom intresset.

- Jämför man ett VM för fem, sex år sedan var det inget riktigt VM. Nu sänds alla de stora tävlingarna live på tv, och det är miljontals som följer sändningarna. Då ökar också intresset, och alla de bästa spelarna i världen vill vara med.

Hade han haft flytet med sig, hade han kanske nått ännu längre än den femteplats han nådde vid 8-ball-VM.

- Det var det första officiella 8-ball-VM:et, och jag hade lite otur i kvartsfinalen. Ställningen var 5-5 då ett barn på läktaren började grina mitt i min stöt. Då hade jag bara två bollar kvar. Det störde mig och kostade två, tre poäng. Jag tappade totalt efter det.

- Vad som hade hänt annars vet man aldrig, säger Marcus.

Efren Reyes från Filippinerna vann till slut med 10-5, och vann senare hela VM.

- Hur som helst har det varit min bästa säsong någonsin, och den är inte slut än. De bästa tävlingarna är i slutet av året, fram till och med januari, så jag hoppas på en bra avslutning, säger Marcus Chamat.

RONNIE CARLSSON

Mer läsning

Annons