Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cedergren blir utlandsproffs

Annons

För nu står det klart att den numera 30-årige Morakillen, det var därifrån han kom till Brage, gör utlandsproffs av sig.

Inte i någon av de stora klubbarna ska sägas.

Men utlandsproffs är han.

- Och ska bli i alla fall tre år framåt, säger Joel, om ritat på övergångspapper för norska Sogndal, degraderat ur Tippeligan i år men en klubb som nu satsar stort på att vara tillbaks redan nästa höst.

- Det var synd att klubben ramlade ur, det hade varit kul att få spela i högsta divisionen även i Norge.

- Men nu är det som det är, klubben har ett talangfullt lag på gång och meningen är väl att jag ska bli en lite rutinerad länk i det hela, tippar Joel.

Flyttlasset över kölen går nästa vecka, då följer sambo och nyfödd son (Leo, 6 månader) med.

Sogndal var förresten intresserat av Joels tjänster redan i vintras men då sa ledningen hos Giffarna i Sundsvall blankt nej.

- Men nu är man så kallad free agent enligt "Bosman-domen" och då är det bara att fritt fram.

- Jag ska väl inte förringa därvidlag att det är till en del ekonomiska orsaker till att jag flyttar. Men också för att Sogndal är en fantastiskt fin plats, påpekar Joel.

Sogndal har för övrigt också härbärgerat en annan före detta Bragespelare.

Rhonny Nilsson, den spelskicklige mittfältaren, gjorde en succéartad karriär i klubben, där han var mäkta populär och fortfarande är ett namn man minns.

- Jag känner inte Rhonny själv men förstod under sittningen jag haft med klubbledningen att det var ett stort namn. Kul, menar Joel.

En nervös herre annars innan hans hittillsvarande klubb, GIF Sundsvall, klarade det allsvenska kontraktet via segern över Örgryte i lördags.

- Så nervös som jag var inför den matchen har jag aldrig varit.

- Och herrejisses så skönt att vi klarade det. Det hade känts för jäkligt om man varit med och spelat ner klubben och sen berättat för killarna att "nu sticker jag till Norge", avslutar Joel.

BJARNE SOLUM

Mer läsning

Annons