Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cecilia tog SM-guld i brottning

Annons

- Jag är jättenöjd med vad våra fyra brottare presterade på mattan i helgen. Jag hoppades på två medaljer och det blev tre, säger en mycket nöjd Sonny Broman, på väg hem från Lidköping.

För Cecilia fortsatte framgångarna efter att hon tagit sitt meriterande guldmedalj. Mycket tyder på att hon nu får åka till EM i Moskva om två veckor.

- Jag pratade med förbunds-kaptenen efteråt och han be- rättade hon uttagits till EM i Moskva, säger Broman, Berg-uvenklubbens tränare.

Cecilias viktklass 59 kilo var lite av ett getingbo under SM och bestod av fyra bra tjejer som alla hade en bra chans till guldet.

Och den här gången var det Berguvens Cecilia som visade bäst styrka och framför allt bjöd hon på den bästa brottartekniken, och det bidrog till att hon kunde säkra segern före Sandra Sobieski från Helsingborg Wrestling Team.

Berguvens blänkande silvermedalj stod 19-årige Patrik Almén för i helgen. Han vann alla sina matcher, utom en i grekisk-romersk stil. I fjol var han trea och i år höjde han sig ett snäpp och blev tvåa i klassen 120 kilo.

I klassen 67 kilo kämpade Madeleine Gärdskog/Hill till sig ett brons, efter att ha bjudit på bra motstånd i sina matcher. Berguvens fjärde deltagande brottare, Johnny Pettersson, i klassen 96 kilo, fightades bra, trots en axelskada som han ska operera inom kort.

Johnny blev fyra, efter att bland annat ha pressat Europatvåan och klassens segrare Jimmy Lidberg, Spårvägen.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons