Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cecilia - en guldtjej

Annons

Inför helgens mästerskap valde Cecilia att väga in i 55-kilosklassen, mot normalt 59 kilosklassen. Ett lyckat val av resultatet att döma. Cecilia vann i överlägsen stil fyra av sex matcher på fall och övriga två på tekniskt fall.

- Cecilia utsågs även till turneringens bästa brottare, så det är klart att vi känner oss stolta, säger tränare, Sonny Broman och fortsätter:

- Cecilia har ett fantastiskt resultat bakom sig med internationella segrar och U- och JSM-guld. Cecilia kommer att få fullt upp med resor till de stora mästerskapen i sommar.

Madelene Gärdskog-Hill är en annan duktig Borlängebrottare, så svensk seniormästare hon är. Men i helgens JSM fick "Madde", 17, nöja sig med silver eftersom hon nu mötte sin överman i BK Nordens tuffa Sandra Ståhl.

- "Madde" kom inte upp i full kapacitet, beroende på att hon nyligen varit sjuk. "Madde" är dock vår bästa brottare internationellt och hon är uttagen till senior-EM i påsk i Haparanda, avslöjar Broman.

Domnarvsbrottaren, 14-årige Andreas Sörli, ställde upp i sitt första USM i lördags som arrangerades i Nödinge, Kungälv.

- Andreas brottades i 58-kilosklassen och han tog en hedrande femteplats. Detta efter att Andreas gått sju tuffa matcher, berättade Broman vidare.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons