Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Catharina, ett frågetecken i NM

Annons

En gång tidigare har det hänt att IFK Mora FIK haft tre aktiva uttagen att representera blågult. Det var i Finnkampen 1992.

- Men det blev bara två som kunde ställde upp den gången och det var löparen Thomas Sparr samt diskuskastaren Lars Sundin, berättar IFK Moras tränare Peter Hermansson.

Tre löpare från Mora är alltså uttagen att springa NM, men risken är stor att det, liksom 1992, bara blir två deltagare från IFK som kan medverka.

Catharina Asph är förkyld och hennes start i NM är högst osäker.

- Jag är genomförkyld, berättade Catharina under torsdagen. Jag har till och med haft feber och det brukar jag sällan ha.

Moralöparen ger sig själv inte så stora chanser när det gäller sin medverkan i mästerskapet.

- Nej, jag är mycket tveksam, i alla fall som det känns nu. Men jag har inte stängt dörren helt och hoppas naturligtvis på att jag ska tillfriskna fort.

Men de andra två Moralöparnas start i NM ska det dock inte vara någon fara med.

- Jag pratade med båda häromdagen och de kände sig pigga och har visat god form den senaste tiden, säger Hermansson.

Moratränaren som naturligtvis hoppas på framskjutna placeringar för sina adepter.

- Jag vet inte så mycket om de andra löparna, men jag hoppas att någon av våra tjejer ska placera sig bland topp fem.

Återstår att se om det blir två, eller rentav tre Moralöpare om Catharina frisknar till, som står på startlinjen i Modum på söndag.

IFK Moras tre uttagna löpare är för övrigt de enda från Dalarna som får springa NM.

I skuggan av NM i terräng avgörs under lördagen Borlänges Vintermarathon. Där har IFK Mora ett par segerchanser om man får tro Peter Hermansson.

- Fredrik Norgren gör visserligen debut på den här sträckan, men jag tror helt klart att han har chans att vinna herrklassen.

- I damklassen har vi Hanna Salander. Hon har visserligen inte sprungit maraton på tre år, men hon kan mycket väl ta hem damklassen, siar den optimistiske Moratränaren.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons