Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Catharina bästa dalalöpare i tjejmilen

Annons

I ett tufft startfält blev IFK Moras Catharina Asph bästa dalatjej med en åttonde plats. Kenyanskan Janet Ongera segrade på tiden 33.16.

- Det var som sagt en väldigt hård konkurrens bland de främsta, men jag är ändå hyfsat nöjd med min insats. Jag känner att jag inte riktigt är i toppform, berättar Catharina.

Redan innan loppet hade stora delar av Sverigeeliten anmält sig för att delta i tjejmilen, men innan söndagens startfält släpptes iväg i Stockholm, så hade ytterligare två duktiga löpare anslutits till tävlingen.

Det var dels Janet Ongera från Kenya och dels norskan Gunhild Haugen som nyligen deltog för Norge på friidrotts-EM.

Dessa två löpare var i en klass för sig och hade redan efter någon kilometer, skapat en lucka till de andra löparna.

Till slut var det kenyanskan Janet Ongera som segrade strax för Gunhild Hagen. Bästa svenska blev Växjötjejen Malin Öhrn på tredje plats.

- Det var en något omlagd bana i år på tjejmilen. Och med tanke på att det blåste en del, så fanns det inte stora förutsättningar för bra tider, berättar Peter Hermansson, ordförande och tränare i IFK Mora friidrott, och tillägger:

- Tyvärr kom Elisabeth Engström aldrig till start, på grund att hon inte kände sig i form och Hanna Salander fick det inte att alls att stämma och hade en dålig dag under loppet i Stockholm. Hon sprang i mål på en 46:e plats.

IFK Moras övriga löpare, Anita Nordenström och Eva Nyström, placerade sig på en 22:a respektive en 63:e plats.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons