Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Catharina Asph tvåa i Oxelösund

Annons

IFK Mora-löparna Catharina Asph och Elisabeth Engström fortsätter att göra bra ifrån sig i löparspåren. Asph blev tvåa och Engström trea, när de två Mora-tjejerna sprang tio kilometer vid Oxelöloppet i Oxelösund i lördags.

- Jag är nöjd med min andra plats, men tiden var inget vidare och trots att formen känns bra, så kändes det som benen var lite tunga i dag, säger Catharina Asph.

Vid Victorialoppet i början på juli var Elisabeth före Catharina i mål. Men vid Oxelöloppet i ett varmt och soligt Oxelösund var som sagt Catharina före Elisabeth i mål.

- I ett tidigt skede av loppet var det jag, Elisabeth och Susanna Damm från Flemingsbergs SK som tog tätpositionerna, säger Catharina.

De tre i täten följdes åt till ungefär tre kilometer. Då lyckades Susanna Damm skaka av sig de två Moralöperskorna. Hon hade de piggaste benen för dagen.

Catharina Asph fick tiden 36.55 i mål och Elisabeth Engströms bronstid blev 36.58. Nästa tävling för Catharina blir om två helger vid tjejmilen i Stockholm.

Likadant är det med Elisabeth Engström. Hon planerar att precis som Asph springa tjejmil om två helger och därefter den elfte september delta i S:t Eriksloppet och SM i halvmaraton.

PETER SVENSSON

Mer läsning

Annons