Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Catarina snabb i steget

Annons

- Det känns riktigt bra, kul att få en bra start på säsongen, säger Catarina som vi träffar under ett träningspass hemma på Sollerön.

För Catarina är bördig från "Solens ö i Siljan" där hon även har sina föräldrar. Men sitt dagliga värv har hon Borlänge där hon jobbar sim lärare.

I slutet av förra säsongen hade Catarina lite problem med en fot.

- Det var inte så farligt, menar hon.

Men i vinter har hon fått vara hel och frisk, vilket är en förklaring till den fina vårformen.

- Jag har inte gjort några större förändringar i vinterträningen. Det mesta beror nog på att jag fått vara frisk och skadefri, och då känner man sig sugen på att träna. Dessutom har jag bra träningskompisar i Borlänge, menar hon.

Ett träningsläger utomlands har stått på träningsprogrammet.

- Det var strax efter nyår som jag var på Kanarieöarna. Jag brukar också tränare på varmare breddgarder under påsken, men inte i år. Men jag kände för att vara hemma. Vädret har ju varit bra även här.

Om drygt tre veckor avgörs terräng-SM i Ånnaboda norr om Örebro, och Catarina hoppas på en kuperad bana. För hon gillar när det går upp och ned.

- Ja, jag vill ha lite backar. Man är ju gammal orienterare. Å andra sidan spelar det inge roll hur banan är om är i bra form. Vi får se hur det ser ut när jag kommer dit, säger Catarina.

Har du satt upp något mål i SM?

- Nej, jag vill inte sätta upp något mål. Jag vet att många konkurrenter är i bra form. För mig gäller det att toppa formen och göra så gott jag kan. Men nog ska försöka att vara med och kämpa om medaljerna.

Blir det någon banlöpning den här säsongen?

- Ja, kanske något lopp. Men ingen satsning på bana.

Nej, det är terränglöpning som gäller. Men hon ryggar inte för lopp på asfalt heller. Halvmaran Göteborgsvarvet kommer hon eventuellt att springa.

Du kanske blir maratonlöpare i framtiden?

- Maraton sliter hårt på kroppen. Så länge jag satsar på kortare terränglopp blir det inget maraton. Längre fram är det inte omöjligt. Det krävs mycket förberedelser om man ska springa maraton.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons