Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Carin lärde sig av världsmästaren

Annons

FEIF står för International Federation of Icelandic Horse Associations, som är ett samarbetsorgan för nationella islandshästföreningar. Vartannat år arrangeras den här typen av träningsläger, men i år var det första gången i Sverige.

Lägret inleddes med fyra dagars träning med framstående tränare från andra länder, bland andra världsmästaren Walter Feldmann från Tyskland. Därefter följde tre dagars tävling där deltagarna inte tävlade individuellt eller landsvis, utan i mixade lag, och bedömdes av en svensk och fyra utländska domare. Förutom tävlingarna var det inte minst den sociala samvaron som var viktig.

Ungdomarna som var med var i åldern 14 -17 år och kom från olika europeiska länder, men även från USA och Canada. Av de tolv länderna hade sex länder med sig egna hästar, medan de övriga fick låna tävlingshästar från Sverige.

Från Sverige deltog tolv ungdomar som hade valts ut bland lovande juniorer av SFI, Svenska islandshästförbundet. Däribland Carin Riesenfeld från Ludvika.

- Det var väldigt kul att komma med till Norrköping, säger Carin. Spännande att de andra deltagarna kom från så många olika länder. I mitt lag hade vi en schweizisk lagledare och tävlande från Los Angeles, Island, Holland, Italien, Schweiz och en tjej från Danmark. Det kändes bra att ha en danska med i laget så att jag inte behövde prata engelska hela tiden. Det blev nästan som en språkresa, säger Carin.

Även om det inte tävlades individuellt, så ska påpekas att Carin gjorde ett par riktigt bra insatser. Som i tölt där hon var tvåa och i flaggloppet som gav en femte plats.

- Det har varit mycket tävlingar i år men förra veckan var nog det roligaste jag varit med om, även om det var spännande att vara med på SM i Uppsala i juni, där jag tog silver i tölt, säger en glad och trött Carin som får en vänlig knuff av favorithästen Drifandi i sommarhagen hemma i Gonäs.

Carin, som tävlar för Orsaklubben Oda Rauka, tog sig till SM i Uppsala via ett par kval och precis som i Norrköping var hon ensam tjej från Dalarna. Och det hör till ovanligheterna att någon dalatjej tar medalj i SM.

FRANK ELFSTEDT

Mer läsning

Annons