Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Canas bröt Federers segersvit

Annons

Tennisettan Roger Federers jakt på argentinaren Guillermo Vilas 30 år gamla segersvitsrekord har brutits. Och det var förstås en argentinare som stoppade honom. Guillermo Canas slog ut Federer ur ATP-turneringen i Indian Wells (7-5, 6-2)

Därmed bröts schweizarens segersvit efter 41 matcher. Guillermo Vilas vann 46 matcher i följd.

Canas fick en plats i turneringen efter att belgiern Xavier Malisse drog sig ur på grund av en skada.

Canas, 29, var världsåtta 2005, men blev sedan avstängd 15 månader på grund av drogmissbruk. Han började spela igen på touren i september i fjol. För hans del ger självklart segern rejält med självförtroende - men vid helt fel tillfälle ur svenskt perspektiv. Canas lär med största sannolikhet bli en av de argentinare som får spela singel när Argentina och Sverige möts i Davis Cup-kvartsfinalen i Göteborg i början av april.

Thomas Johansson vann sin match i andra omgången, över spanjoren Nicolas Almagro med 7-6 (7-4), 7-5. Och Robin Söderling slog italienaren Daniele Bracciali med 6-3, 6-4. Båda svenskarna får dock var sin tuff utmaning i tredje omgången, Johansson i form av världsåttan och en av hans bästa kompisar på tennistouren, Ivan Ljubicic, Kroatien. Söderling möter Australian Open-finalisten och världsfemman Fernando Gonzalez, Chile, som han för övrigt besegrade i Indian Wells förra året.

Jonas Björkman, däremot, förlorade mot argentinaren Ignacio Chela (3-6, 6-3, 4-6).

TT

Mer läsning

Annons