Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byter från Frölunda till Leksand?

Annons

För ett och ett halvt år sedan flyttade Mattias Ritola från division 1-spel i Borlänge till Frölundas a-juniorlag i J20 Superelit.

Frölunda har dominerat svensk juniorhockey de senaste åren och klubbens J20-lag är den här säsongen starkare än någonsin.

Frölunda leder J20 Superelit efter nio segrar på nio matcher och konkurrensen i laget är stenhård. Något som gjort att vissa spelare, bland annat Ritola, fått mindre istid än tidigare.

- Vi har ju ett bättre lag än någonsin och konkurrensen är tuff och jag känner att jag vill lämna Frölunda och min agent har redan varit i kontakt med Leksand, säger Mattias.

Mattias har kontrakt med Frölunda säsongen ut och där är man förstås angelägna om att få behålla den 17-åriga jättetalangen.

- Mattias framtid ser väldigt positiv ut och han har goda möjligheter att kunna bli en elitseriespelare inom en tvåårsperiod. Samtidigt behöver han vägledning, han är i dagsläget ingen seniorspelare och det är synd att hans tålamod är så kort, säger Christer Kellgren, sportansvarig i Frölunda.

I Leksand är man förstås positiva till Ritolas intresse, även om klubben ännu inte varit i kontakt med Frölunda.

- Han är ju en riktigt stor talang och dessutom från Dalarna, så han skulle passa in bra hos oss, säger Leksands sportchef Anders "Masken" Carlsson.

Ritola är fortfarande b-junior, men ser du möjligheten för honom att spela seniorhockey i Leksand redan den här säsongen?

- Det som avgör det är förstås hur bra han är, säger "Masken".

För att spel i Leksand ska bli verklighet måste Ritola lösas från kontraktet med Frölunda.

- Vi har ett möte med sportrådet 3 november och då kommer vi ta upp ärendet med Ritola. Efter det vet vi mer vad som gäller, säger Kellgren.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons