Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bygget kan stoppas

Annons

Ärendet om Evenemangsarenan fanns uppe på kommunstyrelsens möte i går.

Bland annat skulle KS ta beslut om en kommunal borgen för det lån på en miljon kronor som föreningarna behöver för en fortsatt projektering av arenabygget.

Men så långt kom man aldrig i diskussionerna.

- Ärendet utgick eftersom det fanns oklarheter kring ishockeyföreningarnas roll i projektet. Vi behöver mer tid för att diskutera vidare med föreningarna, säger Mikael Rosén, kommunstyrelsens ordförande.

De samverkande föreningarna kring en utbyggnad av Lugnets Isstadion till en konvent- och evenemangsarena är Falu BS Bandy, Falu Curlingclub och Falu IF. Men någon enighet i arenaprojektet mellan föreningarna verkar inte finnas.

Bildandet av ett arenabolag mellan klubbarna, som ska driva anläggningen och stå för byggkostnaderna som beräknas uppgå till cirka 70 miljoner kronor, är den stora stötestenen.

I Falu IF, som består av en A-lagssektion (FIF) och en ungdomssektion (Falu Ungdomshockeyförening) med separata styrelser, är det nej till projektet.

- Det innebär en för stor risk för oss att gå med i ett 70-miljonersbygge. Vi kan inte göra det med tanke på att vi har en omsättning på omkring en och en halv miljon kronor, säger Ulf Alexandersson, ordförande i Falu Ungdomshockeyförening.

Vad säger du om förslaget till en evenemangsarena om du bortser från de ekonomiska aspekterna?

- Jag välkomnar det verkligen och arenan skulle lösa våra två stora problem som är att få tak över uterinken och fler istider.

- Men så som projektet är beskrivet just nu och med det ekonomiska risktagande som det innebär för oss som förening, kan vi inte ställa oss bakom det. Men jag önskar verkligen bandyn och curlingen lycka till med projektet, säger Alexandersson.

Från styrelsen i Falu IF är det också kalla handen.

- Vi har inte alls blivit informerade i den här frågan och med en omsättning på 600000 kronor kan vi inte under några som helst omständigheter gå med på det här, säger Jan-Erik Sundlöf.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons