Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Bullis" tog poäng

Annons

- En sådan är poäng är väldigt skön, men frånsett de tio sista gör vi en bedrövlig match, säger BIK-tränaren Bosse Ericson.

Första halvlek präglades av mycket långbollar, slarv i försvaret och frustration.

Ett bra exempel på det var när Thomas Waller försökte dribbla en Avesta-spelare som sista man, blev av med bollen och det gjorde att två man kom helt fria mot Andreas Säfström i hemmamålet. Dock inget mål den gången.

Det var den enda riktigt heta målchansen i första halvan, och pausvilan kom välbehövligt.

- Jag förstår inte vad vi sysslade med i första halvlek, om det var värmen eller vad det nu kan vara. Det var bedrövligt, säger Bosse Ericson.

Något bättre spel blev det i andra, där Avesta tog ledningen i 55:e genom Magnus Svedlund, fint framspelad av Lars Isaksson.

Målet blev en kick för AAIK, man fick en någorlunda struktur i sitt spel och skapade en hel del farliga möjligheter.

- Vi försöker i alla fall spela fotboll. Kanske inte i första, men väl i andra halvlek, säger Avestatränaren Micke Eriksson.

"Tvåan" kom därför helt logiskt där Lars Isaksson nickade in "kulan" efter en fin kontring, och det såg väldigt mörkt ut för hemmalaget.

Men en kvart från slutet smällde Diamant Salihu in 1-2, ett mål som tände Bullermyren på alla cylindrar.

- Vi gick ifrån 4-4-2 till det betydligt offensivare 2-5-3 de tio sista, något som gjorde att vi fick en oerhörd press på dem, säger Bosse.

På stopptid slog Andreas Säfström en frispark från mittlinjen, och bollen hamnade framför Pär Magnusson som stötte in kvitteringen, och femte raka matchen utan förlust var ett faktum för "Bullis".

- Skönt att vi tar poäng. Det syns att vi är ett lag i medgång när vi inte spelar på topp men ändå plockar poäng, säger Bosse Ericson.

- En oerhört tung poängförlust. Vi har svårt mot Bullermyren, det var likadant när vi spelade hemma och tappade poäng på tilläggstid, säger en besviken Micke Eriksson.

Ingen höjde sig över mängden i hemmalaget, medan gästerna hade sina toppar i Lars Isaksson och Ola Mattiasson.

JESPER KARLSSON

Mer läsning

Annons