Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BSK till turnering i Schweiz

Annons

För två år sedan spelade schweizaren Pascal Sigg i Borlänge SK.

Tillbaka i sitt hemland har han bjudit in sin gamla klubb till en internationell turnering i Zürich där bland annat Schweiz U19-landslag och flera elitlag från alplandets högsta serie finns med.

- Det är en bra turnering och det ska bli mycket roligt för oss att åka dit, säger Borlänges lagledare Jonas Carpenhammar.

Det är till stor del ett nytt BSK som åker till Schweiz för att ladda inför årets säsong.

Borta är rutinerade namn som Anders Sjöö, Andreas Lundmark och målvakten Mats Andersson.

- Visst har vi tappat flera bra spelare. Men vi har satsat på att föryngra truppen tills i år och det har vi lyckats med. Vi har sänkt medelåldern från cirka 27 år till 23 år, säger Carpenhammar.

- De spelare som har tillkommit är unga och lovande. Vi har bestämt oss för att göra en långsiktig satsning.

De flesta av nyförvärven kommer från lokala klubbar. Niklas Luotsinen, Jonatan Strömgren och Niklas Björklund har alla Kvarnsveden som tidigare hemvist.

Hittills har BSK gjort klart med hela nio nya spelare. Och det kan bli aktuellt med en till.

- Vi ligger i förhandlingar med en spelare med elitserierutin. Det är en snabb, offensiv spelare och lyckas vi få honom till laget är det en mycket bra förstärkning, berättar Carpenhammar.

Alla nya spelare till trots, det viktigaste nyförvärvet för BSK är ändå tränaren Johan Wiggur från elitserielaget Hudik/Björkberg.

- Det var viktigt för oss att få en tränare med erfarenhet från elitserien och division 1.

- Johan är ett nytt ansikte i klubben och det känns som om vi börjar om från början nu, menar Carpenhammar som tror att satsningen på unga spelare är rätt metod för BSK.

- Tidigare har spelarna bytt mellan oss och Falun. Men om det skulle gå dåligt för Falun tänker inte vi börja plocka spelare därifrån. Då är det bättre att vi satsar på unga spelare och inte förstör för andra.

- Det är svårt att sätta en målsättning för i år. Men på sikt bygger vi på ett stabilt och jämnt division 1-lag, säger Jonas Carpenhammar.

STEFAN PERSSON

Mer läsning

Annons