Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BS tappade i slutet

Annons

Såväl Ludvika som Falu BS testade spelare på nya positioner på Kopparvallen i lördags.

I Falu BS var det Simon Sanicks tur att spela offensiv mittfältare.

Hans känsliga fötter gav också utdelning i form av en högerhörna som, via ett Ludvikahuvud, gick i mål till 2-1-ledning i slutet av första halvlek.

- Men han hade problem i positionsspelet, konstaterar tränare Björn Lindén, som bytte ut Sanick mot Bulut Bahceci i 62:a minuten och har ytterligare två alternativ på positionen.

- Patrik Bergström hade ont i ett knä och Daniel Killgren, som spelade där i fjol, hade ledigt den här helgen.

I Ludvika testades mittfältaren Mattias Johansson och backen Erik Persson som nytt anfallspar.

Och visst var duon giftig.

Båda hade varsitt riktigt vasst läge i första efter Magnus Anderssons kvitteringsmål, men det var inte förrän Gibrilla Kargbo (2-2 via ribban) och Cormac Loughran (2-3 i bortre från vänster i straffområdet) kom in i mitten av andra halvlek som utdelningen kom.

- Vi försökte spela mer än vad Falu BS gjorde, men det finns en hel del saker att jobba på, som moralen, säger Sune Bäck.

Slättaförvärvet Mikael Karlsson hade stora problem att hålla ihop den nykomponerade backlinjen, som lämnade hav av luckor för framför allt snabbe Mats Theander att utnyttja.

Avsluten är dock en av flera saker det visade sig att Falu BS, som fram till i lördags gjort en riktigt bra försäsong, har kvar att jobba med.

- Det här var en nyttig väckarklocka, det krävs hårt jobb, säger Björn Lindén.

Största utropstecknet i Falu BS så här långt, högermittfältaren Andreas Hedlund, visade dock med sitt "Nacka-mål" till 1-0 än en gång vilken tillgång han kommer att bli.

FALU BS-LUDVIKA

2-3 (2-1)

Målen: 1-0 (12) Andreas Hedlund, 1-1 (16) Magnus Andersson, 2-1 (44) självmål, 2-2 (78) Gibrilla Kargbo, 2-3 (85) Cormac Loughran.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons