Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BS mot högre höjder

Annons

Topkapi, femma i division 2 östra Svealand, har fem-sex spelare borta i höstpremiären mot Nyköping och valde mot Falu BS därför att spela med en tänkbar startelva till den matchen.

- Vi hade hoppats på bättre motstånd, det blev rena semestertempot, säger tränare Björn Lindén.

Ytorna blev också enorma såväl på kanterna som bakom och framför Topkapis backlinje.

Ove Skarpnes, i en bekväm roll som offensiv mittfältare, utnyttjade detta mästerligt med flertalet finurliga instick till Johan Eklund, som den här gången dessutom hittade målet.

- Men Skarpnes måste jobba med positionsspelet och tempot. Det märks att han spelat på en lägre nivå, säger Björn Lindén.

Niklas Hellsten visade med bra bollbehandling och passningsspel att Lindén kan flytta in ordinarie vänsterbacken Johan Adolfsson ett steg om det skulle bli mittbackskris i höst.

Och anfallskrisen - den kan Andreas Hedlund lösa.

- Han har varit skadad och skulle egentligen inte spelat alls, men att gå in som anfallare var okej, säger tränare Lindén.

- Han har spelat i tremannaanfall i Sparbankscupen och visst är han ett alternativ. Han tillför speed.

I lördags gav han BS den där extra lilla udden som saknats tidigare i matchen och var inblandad i både 3-1- och 4-1-målet.

- Viktigt att göra fyra mål. Det var behagligt i andra, då hade vi grepp, konstaterar BS-tränaren.

Med tanke på att Johan Engström och Patrik Bergström var på bröllop och att Mattias Klefbeck bara gjorde ett kort inhopp på grund av problem med ett lår, så finns det också lite för "Böna" att laborera med inför höstpremiären av division 2 västra Svealand borta mot Ölme på lördag.

FALU BS-TOPKAPI

4-2 (2-1)

Målen: 1-0 (13) Johan Eklund, 1-1 (15) Sencer Soguc, 2-1 (29) Johan Eklund, 3-1 (64) Björn Sjöberg, 4-1 (67) Johan Eklund, 4-2 (88) Michael Allyn.

Domare: Andreas Rönnbäck, Borlänge.

Publik: 40.

MARKUS JOSEFSSON

Mer läsning

Annons