Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BS klarade licensen

Annons

Året som gick innebar nämligen ännu en tuff ekonomisk smäll för Falu BS.

- Exakt hur stor den blir vet vi inte förrän årsmötet i juni. Men som det ser ut nu i våra prognoser blir årets underskott ungefär lika stort som fjolårets, säger Ericson.

Det betyder drygt 700 000 kronor.

I sin budget hade BS-styrelsen kalkylerat med ett överskott på drygt 600 000...

Totalt kommer klubben alltså att gå in i nästa säsong med ett minus på drygt två miljoner kronor om dagens kalkyler stämmer.

- Att vi fått elitlicensen innebär ju inte att våra ekonomiska problem är borta. Vi har ett hårt arbete för att reda ut vår ekonomiska situation, säger BS-ordföranden.

I fjol räknade klubben med ökade intäkter när Sergei Obuhov kom tillbaka och laget blev starkare. Det gör inte Falu BS nu.

- Nej, nu är det besparingar som gäller. Vi måste helt enkelt minska våra kostnader. Främst på spelarsidan.

Den största besparingen är självklart beslutet att sälja eller hyra ut Sergei Obuhov trots att han har ett år kvar på sitt kontrakt med Falu BS.

Bara detta lär uppskattningsvis handla om en minskad kostnad på bortåt en miljon kronor brutto.

- Men trots att vi måste skära ner kraftigt i våra spelarkostnader både hoppas och tror jag vi ska få ett bra lag. Framför allt kan vi få det på sikt när vi fått ordning på ekonomin, säger Ericson.

Ett bra lag kan nog behövas med tanke på att bandyns norrgrupp blir ännu tuffare kommande vinter. Då flyttas nämligen SM-finalisten Hammarby som väntat från söder till norr.

Att bandyns elitlicensnämnd sa ja till samtliga 16 klubbar är faktiskt lite förvånande. I fjol var det flera klubbar som fick vänta länge och fick hårda krav på sig innan licensnämnden sa ja.

Till och med BS-ordföranden Anders Ericson är överraskad.

Svenska bandyklubbar är ju inte kända för att ha idrottsvärldens starkaste ekonomi.

- Nej, det är väl bara fem-sex klubbar som har en riktigt stabil och bra ekonomi. Resten har som vi, det vill säga ganska stora problem, säger Anders Ericson.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons