Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BS imponerade

Annons

- Det var för valpigt i dag. Om vi hade varit på hugget direkt från start hade vi kunnat spela jämnt med BS, men så blev inte fallet, säger Islingbys assisterande tränaren Nils-Erik "Serik" Johansson.

Det syntes verkligen vilket lag som är i toppen och vilket lag som är i botten.

Falu BS dominerade fullständigt i första halvlek och gjorde 1-0 redan efter fem minuter.

Johan Eklund sköt ett skott som hemmalagets Björn Lindström parerade, men ett passivt försvar gjorde att store anfallaren Mattias Larsson bara hade att lägga in bollen. Väldigt svagt agerande av hemmaförsvararna.

- Vi var inte alls på tårna i första halvlek, något som jag har svårt att komma underfund med i och med att vi ligger där vi ligger i serien, säger "Serik".

BS spädde på sin ledning till 2-0, då en markeringsmiss efter slagen hörna.

Per Hallberg skarvade in "kulan" mycket snyggt vid Lindströms bortre stolpe.

Minuterna efter hade Islingbys Henrik Wikström ett gyllene läge att reducera, men sköt mitt på Mikael Wiklund i bortamålet, och bortaledningen stod sig till halvtid.

- Vi hade full kontroll på läget i första halvlek. Vi tillät inte Islingby att göra så mycket med bollen, säger BS-tränaren Björn Lindèn.

Och utspelningen fortsatte även i andra halvlek.

Redan efter tre minuter in avslutande akten gjorde Mattias Larsson sitt andra mål och Faluns tredje, och uppförsbacken blev i och med det för brant för "Tigrarna".

Man fick dock en reducering då Patrik Björk nickade in en hörna, men Faluns inhoppare Ali Farrouhi gjorde 4-1 efter en iskall bredsida, och fastställde därmed slutresultatet.

- Vi gör en väldigt stabil insats idag. De fick ett litet lyft vid 1-3 målet, men föll ganska snart tillbaka och vi fortsatte att rulla boll, säger Lindèn.

Islingbys stab försökte peppa sina killar i halvtid, men förgäves.

- Vi försökte intala grabbarna att bli lite hetare i den andra halvleken. BS var ju först på både första, andra och tredje bollen.

- Men Falun är ett bra lag, det är inget att sticka under stolen med, säger "Serik" Johansson sportsligt.

Patrik Björk och Robert Kvarnström försökte i alla fall åstadkomma någonting i hemmalaget, och rosas för det.

Falun stod för en gedigen laginsats, men tvåmålsskytten Mattias Larsson bör få ett extra plus i kanten för sitt slit på topp.

JESPER KARLSSON

Mer läsning

Annons