Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BS hittade spelet

Annons

Villa som Falu BS slog ut i kvartsfinal för tre år sedan, en säsong som slutade med SM-final på Studenternas...

- Villa eller Västerås i kvarten spelar ingen roll. Det är två bra lag, men jag tror att vi har bra chans mot Villa. Det är lite upp till oss själva, säger BS-tränaren Stefan Nykvist.

Efter tre raka förluster, med 1-7 mot Villa i söndags som riktiga bottennappet, var det viktigt för Falu BS att hitta spelet mot Västerås.

- Segern var inte viktig, men de intentioner vi hade inför matchen tycker jag vi levde upp till. Defensivt spelar vi bra och vi visar att vi kan göra mål utan Obuhov, säger Nykvist.

Eftersom vare sig Falu BS eller Västerås via en eventuell seger kunde nå en bättre lottningsposition inför SM-slutspelet, fick matchen lite av träningsmatchkaraktär.

Falu BS växte dock ju längre matchen led och försvarsspelet som klickat lite i de senaste matcherna, var av gammalt gott märke igen.

- Det är nyckeln till allt. Fungerar försvarsspelet så kommer också anfallsspelet, säger Ulf Jonsson som firade gårdagens födsel av sin tredje dotter med att göra mål.

Försvarsspelet var den stora skillnaden mellan lagen. Duktige Jonas Persson i BS-målet fick hela matchen god hjälp av försvaret, sämre var det för VSK-målvakten Johan Persson som vikarierade för skadade landslagsmålvakten Andreas Bergwall.

Framför allt i andra halvlek, när de lyckade anfallskombinationerna blev fler och fler i BS-laget, stod ofta mål-Persson utan hjälp av VSK-försvaret.

Västerås avslutade nu elitserien med fyra raka förluster, men tränaren Magnus Berglund var trots det nöjd efter matchen.

- Tycker att vi lyckades bra med det vi pratat om före matchen. Att det blir förlust spelar inte så stor roll. Nu ser vi fram emot slutspelet, konstaterar Berglund.

Optimism hos Berglund, men nog anade vi lite maskhållning från hans sida. Visserligen saknade laget två verkliga nyckelspelare, Pelle Fosshaug och Andreas Bergwall, men spelet på Lugnet skvallrade inte om några mästarkvalitéer. Långt därifrån.

Västerås hade kunnat få Falu BS i kvarten, men möter i stället BolticGöta.

Bättre eller sämre att få Boltic i stället för Falu BS?

- Nja... Falu BS är ett stabilare lag, men Boltic är ett lurigt lag. Du vet aldrig var du har dem. De har några spelare som verkligen kan blixtra till, säger Berglund.

I Falu BS omklädningsrum var det en uppsluppen stämning efter matchen, slutspelet, det stora målet för säsongen, är bara en vecka bort.

Om det var bättre att få Villa i stället för Västerås i kvartsfinalen, trots längre resor, svarar Mattias Andersson så här på:

- De blir ju långa resor för Villa också. Dessutom gillar jag hotellfrukostar.

Matchfakta

FALU BS-VÄSTERÅS SK

5-1 (2-1)

Målen: 1-0 (17) Erik Sundin (Dan Hjelm), 1-1 (31) Michael Carlsson (Anders Östling), 3-1 (80) Dan Hjelm (Magnus Sjöling), 4-1 (82) Ulf Jonsson (Dan Hjelm), 5-1 (89) Johan Kruse (Mattias Andersson).

Hörnor: 6-9 (3-4).

Utvisningar, Falu BS: -. Västerås: Ted Andersson 10+10, Patrik Anderbro 5.

Domare: Thomas Wiklund, Farsta.

Publik: 1 326.

THOMAS LIND

Mer läsning

Annons