Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BS glada i Hudik

Annons

- En av våra på papperet allra svåraste bortamatcher - och vi vinner den med 3-1. Kan det bli bättre, jublar BS-tränaren Björn Lindén.

Hudiksvall är tippad seriesegrare i trean.

Falu BS tros möjligen ha en chans att vara med och slåss om andraplatsen.

- Men vi gjorde säsongens hittills absolut bästa första halvlek, hävdar Björn. Och vi vinner den här matchen helt rättvist.

Falu BS fick en smakstart redan efter sju minuter. Mattias Larsson frispelade Jesper Swärd, som inte gjorde något misstag.

Och Falu BS fortsatte att hålla trycket i matchen.

- Vi jobbar med snabba omställningar och korta passningar. Hudiksvall satsade på långa chansartade passningar, och lyckades inte så bra. Vi hade faktiskt bud på åtminstone två-tre ytterligare mål i första halvleken, och var det klart bättre laget, bedömer Björn Lindén.

Ett av skotten resulterade. Och den här gången var det Mattias Larsson själv som gjorde målet.

Andra halvleken blev inte riktigt lika lätt för Falu BS. Framför allt inte efter den 65:e spelminuten. Micke Pettersson drabbade ihop med en Hudiksvallsspelare, som blev skadad, och utvisades för ojust spel.

- Hudiksvall hade ett visst grepp om spelet redan i början av andra halvleken, berättar Björn. Efter utvisningen satsade de hårt framåt. Men vårt försvar var stabilt. Våra försvarare vann nickduellerna på deras långa inlägg och avvärjde också utan större problem deras "andravågar".

I 88:e minuten fick sedan Falu BS en frispark strax utanför straffområdet.

- Jesper Swärd fick lägga den, och han slog till vid första stolpen. Målvakten var på väg ut, och var chanslös, menar Björn.

Att det sedan blev ett reduceringsmål på matchens sista nick - det kunde Björn stå ut med en sån här kväll.

- Mikael Wiklund i målet var i övrigt helt superb. Men en sån här match är alla spelare värda ett plus. Mattias Larsson och Jesper Svärd kan till och med få två.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons