Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BS föll med snön

Annons

- Det går inte att prata om rättvist eller inte. Det här var ett lotteri om slumpen avgjorde, sa BS-tränaren Sören Persson.

Han var ändå stolt över sitt lag.

- Trots att det såg ut som det gjorde tog våra spelare det på allvar och försökte kriga och kämpa i 92 minuter. Att vi gjorde de två sista målen visar verkligen att vi verkligen ville och försökte.

Men att spela bandy som bandy vanligtvis brukar spelas var naturligtvis omöjligt. Att matchen spelades tre gånger 30 minuter och isen plogades i 30 minuter två gånger om var nästan bara symboliskt.

Fem minuter efter att traktor och ismaskiner kört av var snöhindren tillbaka lika svårforcerade.

Var det rätt att spela matchen?

- Domaren bestämde och när han blåste i gång så spelar vi. Det är inte mycket att snacka om, sa Sören Persson.

Och VSK-tränaren Andreas Westman hade samma uppfattning:

-Det är bara att spela. Och när det inte går att spela som vanligt får man plocka fram andra egenskaper i stället, viljan och inställningen.

Västerås första mål blev matchavgörande. Ett mål som Anders Östling bäddade för genom att driva bollen över halva banan över och förbi alla snöhindren.

Förvånande BS-spelare väntade bara på att bollen som vanligt skulle stanna i någon driva. Men icke ...

- Och vi blev lika förvånade vi på bänken. Vi väntade också bara på att bollen skulle stanna, sa Westman.

- Att få det där målet var oerhört viktigt. Det gav oss extra energi.

VSK leder nu elitserien lite överraskande efter att bara ha tappat två poäng.

- Jag vet inte om det är vi som gått bättre än väntat, det är kanske andra lag som gått sämre än vad många trodde de skulle göra, sa VSK-tränaren.

Sedan gick VSK fram till 4-0 av bara farten tack vare några mål mer typiska för matchen, underliga och lite turliga innan BS kunde putsa siffrorna tack vare två straffmål.

Spelarkritik? Det är naturligtvis omöjligt att ge ris eller ros och även stjärnligan fick ta stor hjälp av slumpgeneratorn.

Men de verkliga vinnarna fanns runt isen. Där stod 908 tappra två och en halv timma i busvädret. Och de betalade för att få göra det.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons