Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BS - ett nummer för litet

Annons

Men i nästan en halvlek syntes inget av de två divisioner som skiljer lagen i serievardagen.

IFK Gävle vann cupmatchen med 4-2 (1-1). Men Falu BS vann också: Självfötroende inte minst.

Laget kan ju. Även mot på förhand betydligt bättre motstånd.

- Med det här spelet kommer det att gå riktigt bra i division III, sa tränaren Stig Sallander.

Han var belåten trots förlusten och hade anledning.

Det unga BS-laget, cirka 19 år i genomsnitt, kan bli något riktigt bra i den damfotboll vars topp annars är så tunn i Dalarna.

Så länge BS-tjejerna orkade spelade klok, snabb och enkel fotboll. Ett spel som innehöll mycket av fotbollens viktigaste fundament.

Bra rörelse på öppna, omarkerade ytor.

- Men sedan var det också bra för tjejerna att få känna på det här motståndet med snabbare motståndare som ofta spelar med bara ett tillslag.

- Erfarenheten av en match mot ett division I-lag är nyttig. Men det hade varit ännu roligare att möta ett allsvenskt lag nu när vi var med ända till 16-delsfinalen i Svenska Cupen.

Mia Eriksson gör många mål i serien. Hon gjorde det första mot IFK Gävle också. En logisk utdelning när hemmalaget såg ut som det högst placerade.

Men Mia fick god hjälp när den utrusande målvakten skulle rensa undan bollen men prickade BS-anfallarens smalben i stället.

Sedan Gävle kvitterat i slutet av halvlek ett var det dock inget snack om saken. Efter paus dominerade Gävle och segern var välmotiverad.

- Ja, hur rättvis som helst, tyckte även Falu BS-tränaren.

Han får trösta sig med att framtiden för hans lag, den ser ungefär lika ljus ut som den sköna försommarkvällen på Kopparvallen var.

- Vi har en trupp med cirka 30 spelare. Mycket talang och hård konkurrens.

Han kunde ha tillagt stor jämnhet och minimal skillnad i kvalitet mellan spelarna.

Får Falu BS behålla den truppen och kan tjejerna upprepa spelet från i går när det handlar om vardag i serien igen kan det gå riktigt bra.

Vardag i serien, division III Dalarna, är det förresten redan i kväll för BS-tjejerna: Säter på bortaplan. Och då är cupäventyret, hur lyckosamt det än varit, bara historia.

Bäst av alla var dock domaren Malin Eriksson som klarade av vad en riktigt bra domare gör i en snäll match: Att finnas men inte märkas.

Men till skillnad från spelarna är hennes fotbollsvardag allsvenskan.

Visste ni förresten att Falun hade en allsvensk fotbollsdomare?

Om inte så vet ni nu.

HANS DAHL

Mer läsning

Annons