Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

BS anordnar egen cup

Annons

Falu BS har redan haft sina två första ispass inför nästa säsong - i Furudal. Men träningen på is sätter i gång på allvar föst i september.

En månad senare den 13-16 oktober - är Falu BS ett av 20 lag som får vara med i den nyligen beslutade Svenska Cupen i bandy - inomhus i Edsbyn Arena.

- Det har pratats många år om att skapa en svensk cup, säger Sören.

- Och nu har bandyförbundet äntligen kommit till skott. Det här kan på sikt bli en cup med mycket hög status. Här finns alla de bästa svenska klubbarna med - det gör dem inte i till exempel World Cup...

Totalt finns en prispott på 182 000 kronor att slåss om i cupen, som från och med 2006 kommer att utvidgas till 36 klubbar med kval i februari och mars.

- Jag tror ju inte att vi kommer att göra några speciella satsningar just på cupen, säger Sören Persson.

- Vi kommer nog mest att ta det som träningsmatcher. Men visst vore det kul om det kunde gå så bra att vi i varje fall fick tillräckligt med prispengar för att täcka startavgifterna...

Helgen efter Svenska cupen drar Falu BS åter till Edsbyn. Då är det dags för Edsbyn Cup.

Men någon World Cup i Ljusdal blir det sedan inte för Falu BS. Det var bandymasarna inte tillräckligt bra för i fjol. I stället arrangerar Falu BS troligen en egen cup i Falun under World Cup-helgen.

- En cup med oss och tre ryska lag, säger Sören.

- Hittills vekar Irkutsk vara klart. Men Alexander Tzyganov jobbar hårt med att få hit ytterligare två av de ryska lag som inte får vara med i World Cup.

Falu BS lag ser för övrigt lovande ut inför den kommande säsongen.

- Det känns bra, säger Sören.

- Jag ser mycket positivt på vårt unga lag med några års sikt framåt - och jag tror också att Falu BS kan bli ett jobbigt lag att möta för många klubbar redan i vinter. De ska få jobba hårt för att få hål på oss. Jag tror heller inte att vi kommer att ha några som helst problem att hålla oss kvar i högsta serien i vinter.

LARS-ERIK MÅG

Mer läsning

Annons