Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brynäs imponerade inte

Annons

I fredags träningsspelade Gävlelaget mot Mora. Ett genrep inför onsdagens kvalseriepremiär mot Linköping.

En träningsmatch som i stort sett inte gav någonting, förutom då skrämselhicka till de Brynäsfans som besökte Smidjegrav.

- Man ska dock inte dra för stora slutsatser av det här. Vi har kört hårt den senaste tiden och är lite slitna, försökte Ove Molin förklara sitt lags bleka insats.

Positivt för Brynäs del var ändå att man till slut vann med 3-2.

Men det som presterades på isen var inte bra. Det var långt ifrån någon elitishockey från Gävle- lagets sida som de drygt 500 åskådarna fick se.

- Det är svårt att tända till rejält i en träningsmatch som inte gäller något. Okej, visst försöker man gå in med rätt inställning, men när man märker att motståndet inte tycker att det här är viktigt, då blir det svårt att motivera sig, menade Brynäsforwarden.

Det har varit en tung säsong för Ove Molin och hans lagkompisar i Brynäs. Innan säsongen pratades det om SM-guld, men nu tvingas laget kvala för att försöka behålla sin elitstatus.

Molin berättar att kritiken hemma i Gävle varit väldigt tuff, men erkänner också att besvikelsen över lagets insats varit befogad.

- Visst har vi haft det hett om öronen, men det är ju vi själva som satt oss i den här situationen så då får vi också se till att klara ut det hela.

Brynäs har under hela säsongen haft mycket skadeproblem, vilket naturligtvis bidragit till lagets prekära situation.

Roger Kyrö, Miko Luovi, Johan Soling, Pär Djoos och Björn Danielsson är några tunga namn som under säsongen varit långtidsskadade.

- Klart det är kännbart med dessa skador och allra helst Pär har saknats, menade Ove.

Unge backen Adam Andersson lämnade Mora för ett par år sedan och gör nu sin andra säsong Brynäs. Adam var av förståeliga skäl inte alls nöjd med vad hans lag presterade mot Mora.

- Ska vi klara oss igenom kvalserien måste vi spela klart bättre än i dag. Men jag tror också att det kommer att bli helt annorlunda när kvalserien kommer igång.

- Nu är det bara att gilla läget och köra på, sa den 19-årige backen som trivdes i mötet mot sina gamla lagkamrater.

- Skriv att jag tyckte att Johan Westäng var bra. Men den där missen som han gjorde när han var fri mot slutet var mindre bra gjort, sa Adam med glimten i ögat.

Till sist några ord om matchen. Mora spelade bra i 50 minuter och hade även ledning med 2-1.

Sista tio skapade dock Brynäs ett stort tryck och vände till seger.

Fredagskvällens stora behållning var annars Jonas Westerlings straff, där han totalt grundlurade Jamie Ram i Brynäsmålet. Mycket snyggt.

JÖRGEN WÅGER

Mer läsning

Annons