Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brutalt uppvaknande för Moraspelarna

Annons

I går var killarna tillbaka i verkligheten igen - och nertagna på jorden, eller ska vi säga i den skånska myllan.

- Det var skillnad i dag i jämförelse mot i tisdags. Malmö hade ett betydligt högre tempo än oss. Vi var hela tiden en bra bit i från dem, menade Moras lagkapten Magnus Sandberg.

Och visst var det så. Det var klasskillnad mellan lagen.

- Det här resultatet är inte mycket att säga om. Malmö är det bästa laget i kvalserien. Så vi förlorade mot ett bättre lag, menade kapten Sandberg.

Sex matcher återstår i kvalserien. Närmast väntar Hammarby på lördag hemma i Smidjegrav för Mora.

- Nu får rensa ut det här och lägga fokus på matchen mot Hammarby, säger Magnus Sandberg.

Vilket lag som kommer att följa Malmö till elitserien är en helt öppen fråga. Mora är med i allra högsta grad.

- Det kommer att bli ruskigt spännande vilket lag som tar andraplatsen, och vi är med, säger Sandberg innan han ger sig iväg till det väntande flyget hem till Mora.

En som i stort sett redan nu kan inrikta sig på spel i elitserien även nästa säsong är Äppelbos och Mora IK:s bidrag i Mif Redhawks, backen Magnus Österby.

- Ja, vi kan inte ha fått en bättre inledning på kvalserien. Skönt med allt som hänt och händer i klubben, menar Magnus som stod över den tredje perioden.

- Jag har lite problem med ljumskarna. Det var en ren säkerhetsåtgärd att jag klev av. Vi tog det säkra före det osäkra så att jag ska kunna vara med på lördag när vi möter AIK borta, avslutar Magnus Österby.

GUNNAR BÄCKE

Mer läsning

Annons