Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bröt tummen - VM i fara

Annons

Tomas Löfgren hade ett kanonår i fjol med fyra EM-guld på meritlistan. Säsongens stora mål är VM i Ryssland månadsskiftet februari/ mars. Tumbrottet baissar dock möjligheten för Löf-gren att upprepa bragden från 2004 då han vann VM-guld i masstart över medeldistans.

- Operationen av tummen (läs fredag 29/12, red anm.) gick bra så nu är den ihopskruvad och gipsad, säger Tomas Löfgren på sin hemsida.

När ni läser det här är gipset borttaget och Tomas är nu utrustad med ett smidigt plastskydd som ska underlätta träningen.

- Jag får dock inte belasta brottet på en månad så det innebär en rad missade tävlingar.

- Om allt går bra så är det nog realistiskt att tro att jag kan göra comeback lagom till SM i början av februari, utvecklar Löfgren.

SM är sista uttagningstävlingen till VM, vilket sätter extra press på otursförföljde Löfgren.

Kvarnsvedenåkaren går således en extra match mot klockan. En möjlighet till en bra matchning hade varit ett eventuellt deltagande i NM i finska Koupio den 19-20 januari.

- Jag vet inte riktigt än hur lång tid det kan förväntas ta innan jag bli bra igen, men klart borde i alla fall vara att jag inte kan åka nordiska mästerskapen i Finland, slutar Tomas Löfgren.

PER-ÅKE GRANLUND

Mer läsning

Annons